Til forsiden
  1. Forside
  2. /Artikler
  3. /Slik oppgraderes auditoriene ved Kristiania
Slik oppgraderes auditoriene ved Kristiania
  • Artikler
  • Styringssystem
  • Microsoft 365
  • Digital skilting
  • Lydløsninger

Slik oppgraderes auditoriene ved Kristiania

Kristiania og Bravo er i gang med å oppgradere flere undervisningsrom og auditorier I tillegg til helt nye auditorier som bygges i kjelleren av campus Kvadraturen, skal også eksisterende undervisningsrom oppgraderes. Målet er å løfte teknologien til samme nivå som i det nye undervisningsbygget i Kirkegata 23-25. Målet? Å sammen skape undervisningsrom som matcher dagens krav – og morgendagens muligheter.

Videreutvikling av et eksisterende samarbeid

I auditoriene som nå oppgraderes leverer Bravo komplette løsninger for styring, lyd, bilde og mikrofoner. Løsningene er satt opp for å være enkle å bruke, stabile i drift og tilpasset fremtidsrettet undervisning i praksis. Det handler ikke om flest mulig funksjoner, men om å løse det som faktisk trengs i en travel studiehverdag.

Gjennom tett samarbeid med Kristiania har vi fått innsikt i hvordan undervisningsrom brukes og hvilke krav som stilles til teknologien for at den skal oppleves som et hjelpemiddel, ikke en hindring.

Bravo AS
Henrik, leder for teknisk team hos Kristiania, og Philip, prosjektleder hos Bravo, på byggepassen for auditoriene ved Campus Kvadraturen

Bravo AS

Bravo AS

Bravo AS

Selv om byggene fortsatt er under utvikling, er det viktig at teknologiløsningene planlegges og koordineres tidlig. Bravo er derfor involvert allerede nå for å sikre at alt fra kabling og nettverk til plassering av skjermer og styringssystemer integreres sømløst med den fysiske infrastrukturen. Det gir et bedre sluttresultat og færre overraskelser når rommene tas i bruk.

Hva som kreves for å drifte teknologi

Å drifte et stort undervisningsbygg som Campus Kvadraturen krever en helhetlig forståelse av hvordan teknologien fungerer som et samlet system. IT og AV er ikke to adskilte verdener men tett integrert, og må sees i sammenheng for at hverdagen skal fungere sømløst for både forelesere, studenter og driftspersonell.

Et konkret eksempel er samspillet mellom nettverk, styringssystem og lyd. Dersom det trådløse nettverket er ustabilt, kan det påvirke både mikrofonene og det sentrale styringspanelet i auditoriet, noe som i verste fall gjør det umulig å starte forelesningen. På samme måte må skjermer og bildeoverføring konfigureres slik at de forstår kommandoene fra styringssystemet, og reagerer presist og forutsigbart.

Når et rom er satt opp som en helhetlig teknologisk infrastruktur, er det lettere å feilsøke, vedlikeholde og utvikle videre. Man unngår at ulike komponenter “snakker forbi” hverandre, og sikrer at alt fungerer som én koordinert løsning, ikke som en samling enkeltstående produkter. Dette er avgjørende i et bygg hvor undervisning foregår kontinuerlig gjennom dagen, og der oppetid er kritisk.

Når vi bygger om eller bygger nytt, handler det ikke bare om utstyr. Det handler om å forstå hvordan læring skjer i dag og legge til rette for samspill, fleksibilitet og teknologisk trygghet.

Stian Andersson, kundeansvarlig for Kristiania

Videreføring av etablerte standarder

Løsningene som nå leveres følger samme tekniske standard som bygget i Kirkegata 25–27. Dette betyr blant annet at styringssystemer, lyd og bildeoppsett bygges opp etter samme prinsipper, slik at drift og opplæring kan standardiseres på tvers av byggene. Det gjør det enklere for både driftsteamet til Kristiania og undervisere å navigere teknologien uansett hvilket rom de befinner seg i. I tillegg forenkles support og vedlikehold når teknologien bygger på kjente systemer med forutsigbare oppsett.

Bravo AS

En fleksibel plattform for fremtidig utvikling

Teknologi i undervisningsbygg må tåle mer enn vanlig kontorbruk. Utstyret skal ofte være i bruk hele dagen, og det må kunne håndteres av mange ulike brukere med varierende teknisk erfaring. Derfor er fleksibilitet og robusthet viktige hensyn i valg av løsninger for Kristiania. Gjennom dette prosjektet legges det til rette for videre utvikling i takt med fremtidige behov, både teknisk og pedagogisk. Med en helhetlig arkitektur i bunn, kan nye funksjoner og rom kobles på etter hvert, uten at det går på bekostning av stabilitet og brukeropplevelse.

Bravo AS

Ofte stilte spørsmål om IT og AV

Del gjerne videre med andre!

Del på FacebookDel på XDel på LinkedIn