LG 130″ Alt-i-ett LED-skjerm

Hvor stor er egnetlig en stor skjerm?

For noen år siden var en skjerm på 55 tommer betraktet som en stor skjerm. I dag er 65 tommer blitt standard i mange møterom, og skjermer under denne størrelsen blir ofte kategorisert som en liten skjerm. Dette henger naturligvis sammen med prislappen. Prisen per tomme har falt dramatisk de siste årene, og en stor skjerm i dag koster en brøkdel av hva den kostet for bare fem år siden.

Når kunder i dag er ute etter en stor skjerm går de som regel for 98 tommer. I de tilfeller hvor 98 tommer ikke er stort nok er det ofte andre løsninger som gjelder. I møterom og styrerom blir alternativet ofte projektor og lerret, som går på bekostning av bildekvalitet. En alternativ løsning til lerret og projektor som ofte benyttes er videovegg. Flere skjermer blir satt sammen til en samlet flate. Dette kan være noe forstyrrende da rammene rundt hver skjerm er synlige og lager et rutenett over flaten. I tillegg risikerer en også at de forskjellige skjermene ender med noen avvik på lysstyrke, som igjen ødelegger helheten i bildet.

Alt-i-ett LED skjerm på hele 130 tommer

LG kommer denne høsten med et godt alternativ ved behov for storformat skjermer som erstatter både lerret og projektor og videovegg. De er i ferd med å lansere en alt-i-ett LED skjerm på hele 130 tommer. Skjermen måler intet mindre enn 288 cm i bredden, og ruver 162 cm i høyden. Den kan monteres på vegg, eller brukes på gulvstativ med eller uten hjul. Skyhøy bildeoppløsning og lysstyrke, sammen med utrolig levende farger gir et fantastisk resultat. Her har LG også gjort kunststykket å integrere høyttalerne til å bli en del av selve skjermflaten, som gir meget god lyd og spredning. Hele 162 watt med lyd, fordelt på 36 punkter over hele skjermen bidrar til dette.

Med PBP (Picture-by-picture) kan man vise innhold fra to separate kilder samtidig, og PIP (picture-in-picture) gjør at en kan bruke både hovedskjerm og støtteskjerm funksjon på den samme skjermen. Skjermen kommer med autokonfigurasjon, så dette blir i praksis plug-and-play. Skjermen er Crestron-sertifisert, som sikrer høyere grad av kompatibilitet med profesjonelle AV- kontrollpaneler for å oppnå sømløs integrasjon og automatisert styring.

Skjermen er ventet å komme allerede i november, og vi i Bravo gleder oss til å vise den frem.

Se skjermer fra nettbutikken vår her!

 

Del gjerne:

Vil du vite mer om våre møterom-, eller andre lignende AV-løsninger?