Cognite - click and connect

Cognite – click and connect

Cognite er et norsk IT-selskap som leverer ledende industrielle dataplattformer, automatiseringsverktøy og kunstig intelligens til en rekke bransjer og arbeidsområder. I Norge har de over 500 ansatte på Fornebu og et kontinuerlig behov for stabil og effektiv infrastruktur, nettverk, digitalt utstyr og tilbehør.

Neil Freeman jobber som IT Operations Manager i Cognite og forteller at de hadde en del digitale utfordringer og ble anbefalt å kontakte Bravo Norge.

– Vi opplevde en del frustrasjon med systemet vi hadde. Det var lydforstyrrelser og ustabilt nettverk som skapte forsinkelser og frustrasjon for ansatte, særlig når alle 50 møterommene var booket samtidig, forteller Freeman.

Et system som støtter flere nettverk

– Det er en stor bygning og som regel er alt booket samtidig. Vi har hatt rask vekst og utfordringer som dette må tas løpende. Da jeg kom til Fornebu så jeg at vi trengte et nytt system som kan støtte bruken av ulike verktøy som Logitech, Huddly, Google og Microsoft. Det er mye møtevirksomhet både internt og med kunder, og vi trenger et system som er solid, stabilt og funksjonelt.

– Vi trenger god lyd- og bildekvalitet, gode zoom-funksjoner og høyteknologiske løsninger for ansatte. Det skal være enkelt å bruke samtidig som det tekniske fungerer så optimalt som mulig. Med det nye systemet fra Bravo er det nå mer stabilt, har god lyd- og bildekvalitet, og en enkel «click-and-connect»-funksjon for ansatte.

– Tilbakemeldingene fra ansatte tyder på at løsningene har møtt mange behov. De er spesielt fornøyde med god lyd- og bildekvalitet. Det var bekjente av meg som anbefalte Bravo. Så fikk jeg snakket med David, en flott fyr. Han lyttet til behovene våre og mange teknikere var involvert. Vi trengte bedre møteromsløsninger, og en løsning som kunne passe til de sosiale sonene.

Cognite - click and connect
Cognite - click and connect

Demo-rom ute hos kunden

David Eriksson i Bravo Norge har hatt ansvaret for oppfølgning av Cognite.

Eriksson forteller at de etter noen møter med kunden satte opp et demo-rom som gjorde det mulig for kunden å teste ut ulike løsninger. De så på sosiale soner og hvordan de kunne løse det på en ryddig måte for ansatte. De hadde en lang prosess sammen med kunden ute hos ulike leverandører for å finne riktig løsning for dem.

– Vi har vært opptatt av å finne en løsning som hjelper brukerne og som er lavterskel. Det skal være enkelt å bruke. En ansatt skal kunne delta i hybride møter ved enkelt å bare plugge en kabel inn i sin PC og så fungerer det, sier Eriksson.

– Cognite hadde en utfordring ved at de jobbet i både Google og Microsoft-miljøer. Det vil si to proprietære videomiljøer, som fungerer på ulike måter. Synkroniseringen mellom dem fungerer ikke så bra, så da måtte man ha en løsning hvor vi la til rette for at videoløsningen skulle fungere. Uansett hvilken videoplattform man bruker.

– Med løsningen de har fått nå så er det bare til å «click and connect», så virker det! Det følger alltid en opplæringsperiode etter installering av et system. Så vi har laget en bruksanvisning for rommene for at det skal være så enkelt som mulig å starte opp.

Neil Freeman har vært godt fornøyd med jobben og fremgangsmåten til Bravo og David for å finne de rette løsningene.

– David gjorde en god jobb hos oss og ga oss et bra tilbud på det vi trengte. Med systemet vi har fått fra Bravo er det nå mer stabilt og tåler en stor mengde aktivitet. Særlig lydkvaliteten og at det er enkelt for ansatte å «plug-and-play» er de ansatte veldig fornøyde med, avslutter Freeman.

Del gjerne:

Har du spørsmål knyttet til installasjonen?
Kontakt oss så hjelper vi deg!