Digital samhandling hos Høyskolen Kristiania

I bakkant av Bjørvika finner du Urtegata 9. Høyskolen Kristianias (HK) flunkende nye undervisningsbygg. Bravos rolle i prosjektet var, sammen med HK, å legge til rette for en digital infrastruktur som er i tråd med deres visjon: «Med kreativitet og faglig tyngde skal Høyskolen Kristiania tilby morgendagens studier i dag». I dette ligger også behovet for innovative og oppdaterte løsninger innenfor digitale samhandlingsverktøy, digitale læringsverktøy, mulighet for interaktiv undervisning og videokonferanseløsninger.

IT- og AV-utstyr av høy kvalitet

Med sine 16.000 kvm, fordelt på 9. etasjer, er bygget spekket med det HK selv beskriver som
gjennomgående høy standard på alt av utstyr. Alle rom er spesialtilpasset det studentene
jobber med, sang, dans, musikk, filmproduksjon, klipping og rom for teateroppvisninger,
såkalte Blackboxes.

En interaktiv undervisning

En ting er å fylle et bygg med innovativt teknologisk utstyr, med mål om å møte elevens krav.
Et annet aspekt å hensynta, for i det hele tatt være i stand til å imøtekomme elevenes krav, er å
gjøre utstyret brukervennlige for de som skal forelese og lære elevene, nemlig lærerne på
bygget.

«Installasjonene vi har fått er enkle å bruke. Det gjør at foreleserne er friere i sitt arbeid. Teknologien skal ikke være en hindring, men et verktøy. Enten de skal bruke streaming, skjermer, konferanseutstyr, eller kinorom. Det er akkurat det vi har oppnådd her, det bare funker!»

Interaktive samhandlingsauditorium

AV-teknologi har stor innvirkning på hvordan moderne auditorium utformes. I alle 16
auditorium er det valgt en interaktiv løsning som gjør at de kan dele forelesninger i sanntid.
Dette imøtekommer ønsket om liten avstand mellom Bergen og Oslo, alle studenter skal ha
tilgang til de samme forelesningene uansett hvor de befinner seg. Samhandling- og
streamingløsningen er basert på Matrox. Dette innebærer at leder for læringsteknologi har
remote access til alle streaming recievere koblet til byggets nettverk. Løsningen gjør at man til enhver tid har full oversikt og dermed forhindrer nedetid, i tillegg til å bistå foreleser hvis det
skjer noe uforventet, samt starte og stoppe stream. Og, som du kan se i filmen lenger ned på siden, er vi ikke langt unna når de ringer.

 

Elektronisk samhandling

På HK VAD-rom (samhandlingsrom) har vi valgt en Crestron AV over IP-løsning. Samhandlingsrommene består av tre rom, som enkelt kan gjøres om til ett. I praksis betyr det at foreleser kan dele live innhold fra sin klient (PC) til skjermene. Skjermene er plassert strategisk, slik at du sikrer at alle elevene har nærhet til innholdet som vises, enten de sitter i et stort klasserom eller arbeider med gruppeoppgaver i et mindre rom.

Kinoløsning

På Kristianias nye campus finner du også tre kinosaler, TV Mix, Grade kino og Mix kino. Kinorommene bygget vi ut fra hvordan filmskapere og produsenter mikser og produserer film. Med surroundanlegg i alle rom, og Dolby Atmos-oppsett, har elevene mulighet til å arbeide med lydbildet til en film på en helt ny måte. De får de beste forutsetninger til å produsere akkurat det lydbildet filmen skal ha. De får på denne måten arbeide på lik måte som resten av kinobransjen.

Henrik Gustavsen, som jobber som leder for teknisk team ved HK forteller hva som er viktig for dem i samarbeid med en IT- og AV-leverandør.

– Vi har en fast kontaktperson og forholde oss til. Jeg vet at hvis jeg ringer så får jeg svar. Med den serviceavtalen vi har i bunn, gjør det at vi sikrer rask service som er utrolig viktig. Elevene våre kan ikke vente, og at Bravo imøtekommer dette er bra. Vi skal fasilitere samarbeid ved hjelp av IKT og da må vi ha en leverandør som er med på det fullt ut.

– Vi som institusjon kjenner oss igjen i Bravos identitet. Man skal tørre utfordre og teste nye løsninger. Vi opplever også at det er en flat struktur i Bravo, kort vei fra topp til bunn og det er noe vi kjenner oss igjen i, og er i tråd med hvem vi også ønsker å være, forteller Trond Inge Sørli, seniorrådgiver for multimedia og læringsteknologi.

Har du spørsmål knyttet denne artikkelen eller andre løsninger vi har levert? Ta kontakt med oss. Du kan også sjekke ut noen av våre andre prosjekter her.

Del gjerne:

Vil du vite mer om våre møterom-, eller andre lignende AV-løsninger?

Kontakt oss på telefon 24 07 60 60