Nordic Choice Hovedkontor

– Nord-Europas første installasjon


Forfatter: Linda Walteros
Dato: tirsdag 09. november 2021


Kunden

Nordic Choice Hotels er en av Nordens største hotellkjeder med over 200 hoteller i Skandinavia, Finland og Baltikum.

På Bygdøy i Oslo ligger et herskapelig bygg omkranset av et stort uteområde med trær, hekker og ulike kunst installasjoner. Gjennom de ulike kunstinstallasjonene utendørs kan man allerede her få et lite hint av hvem som befinner seg innendørs, nemlig Nordic Choice med Petter Stordalen i førersetet. Det har blitt allmenn kunnskap at Petter Stordalen og hans crew er kjent for å være spreke og modige i sine valg, fargerike og opptatt av særdeles høy kvalitet i alle deler av sin virksomhet. Noe som matcher godt med måten Nordic Choice beskriver seg selv

«Et annerledes selskap, en rebell i hotellindustrien, med et varmt slående hjerte.»

 

Denne beskrivelsen var noe vi måtte ta i betraktning da vi takket ja til dette prosjektet.

Prosjektet

Hovedvekten i prosjektet lå i utformingen av AV-løsningen i styrerommet, selve hjertet i bygget.
Med et stort maleri på veggene og en lampe i taket som ingen av oss har sett maken til før, kan styrerommet gi deg følelsen av å sitte midt i en egen kunst installasjon. Derfor var det viktig å fremheve kvaliteten og det kunstneriske ved rommet. Et lerret, projektor eller en stor skjerm festet til stativ på veggen hadde i dette tilfellet ikke gjort styrerommet noen tjeneste.

Løsningen

Her måtte vi til med noen modige, spreke og innovative løsninger. Vi ønsket at det skulle se ut som skjermene gikk i ett med veggen. Valget havnet etter mye planlegging på å sette sammen tolv bøybare skjermer fra LG så tett som mulig, slik at det skulle gi inntrykk av en stor bøybar skjerm. Men, det stoppet ikke der. I denne casen fikk vi inn en tekniker fra LG, som sammen med vårt tekniske crew separerte skjermene fra rammene sine. Resultatet ble, som du så i filmen skjermer med en tykkelse på rett over fire mm, med OLED teknologi. Det vi oppnådde var ikke bare at skjermene smeltet i ett med veggen, men også at møtedeltagerne kunne leve seg inn i innholdet som ble vist. Eksempelvis ved visning av et splitter nytt hotell.

Hvordan LG tok utfordringen på strak arm, bisto med tekniker og vendte seg om for å sammen med oss skape en løsningen utenfor boksen er ikke noe man møter hver dag. Vi er begeistret over samarbeidet og resultatet i denne casen. Vi mener casen er et eksempel på at vi klarer å imøtekomme alle slags utfordringer, uansett hvor utfordrende og komplekse de måtte vise seg å være.

I tillegg integrerte vi mobilladere i bordet, sammen med mikrofoner plassert tre steder for å oppnå optimal lyd under møter.

I tillegg til styrerommet ønsket de noen skjermer også ute i lokalet. I andre etasje var det en frittstående glassvegg som skulle bekles med én skjerm. Utfordringen var å få det til å se pent ut på motsatt side av der skjermen skulle bli festet. Hvordan løste vi det? Vi monterte to skjermer på hver sin side, uten en eneste ledning synlig rundt installasjonen. Resultatet ble at Swarovski kunststykket ble lyst opp av refleksjoner fra skjermen vendt mot kunsten, noe som igjen bidro til å løfte rommet.

Installasjonen ble ferdigstilt rett før Korona rammet samfunnet, og nå fikk endelig vi muligheten til å dokumentere prosjektet og vise det frem til dere!
Ønsker dere å se mer av våre ferdigstilte prosjekter se mer her.

Du kan også melde deg på vårt nyhetsbrev her, for å bli den første til å se våre ferdige prosjekter. Kanskje du til og med finner inspirasjon til ditt eget!

Følg oss gjerne på sosiale medier!