3 tips for å øke kvaliteten på videomøter

1. Et godt hjemmekontor

Hjemmekontoret bør bestå av en laptop med ekstern skjerm. Det muliggjør en mer effektiv arbeidsflyt. Man bør også ha et eget tastatur og mus. Det bidrar til bedre brukervennlighet og høyere effektivitet. Mange liker også å ha et headset som gir bedre lyd i videosamtalene. Dette reduserer i tillegg mye av støyen rundt en, slik at man kan konsentrere seg bedre om jobben. Om laptopen ikke har et innebygd kamera bør man selvsagt også ha et webkamera av god kvalitet. På nyere laptoper kan det også være hensiktsmessig med en docking-stasjon, som gjør det mulig å koble alt tilbehør til laptopen.

Bravo tilbyr kvalitetsprodukter til hjemmekontoret, og har nå tilbud på en hjemmekontor-pakke med en Philips 27″ skjerm, VT Headset Duo, Logitech MK540 Combo mus og tastatur, samt en LinkIT USB-C docking. Dersom man ikke ønsker headset kan man erstatte dette med en Jabra Speaker.

Dersom du også trenger webkamera, anbefaler vi Logitech C930E, som er et kvalitetskamera til en god pris. Vi sender varer i hele Norge, så lenge det er mulig. Besøk nettbutikken vår her!

Bravo tilbyr også montering og opplæring i Oslo, Viken og Innlandet.

Kontakt oss dersom du ønsker å bestille hjemmekontor-pakken, eller få hjelp til å skreddersy din egen løsning!

2. En brukervennlig videokonferanseenhet

Det finnes mange løsninger for videokonferanse på markedet. Det som er viktig å ta med i vurderingen er først og fremst brukervennlighet og selvfølgelig kvalitet på både lyd og bilde. Bravo har sterk kompetanse på dette området, og tilbyr i dag alle de største merkene innen videokonferanse.

Ett eksempel er Polycom Studio som er en meget god og brukervennlig videokonferanseenhet med spesielt fokus på lyd. Produktet har kamera, mikrofon og høyttaler i en og samme lydplanke. Den monteres under eller over en skjerm, eller den kan stå på eget stativ. Enheten kobles enkelt til med USB og gjør ethvert rom om til et videorom. Den er i utgangspunktet laget for små og mellomstore møterom, men den passer selvfølgelig også fint hjemme, hvor man da får et mer profesjonelt hjemmekontor.

Bravo har nå kampanje på Polycom Studio, og har montører som kan montere raskt og i løpet av noen få dager.

3. Kompatible møterom

Videomøter dreier seg om mennesker, samhandling og kommunikasjon. De skal ikke handle om teknologi. Den er underliggende og skal bare fungere. Derfor bør man ha utstyr og løsninger som sørger for effektiv oppkobling og problemfri interaksjon. I dag finnes det mange produsenter og systemer for videokonferanser, med forskjellige teknologier som ikke nødvendigvis kommuniserer med hverandre uten videre.

For å få full utnyttelse av videomøter kan Bravo koble sammen systemene med virtuelle møterom (VMR). Det gir større fleksibilitet og enklere kommunikasjon til kunder, kollegaer, samarbeidspartnere og leverandører. Ved å løse videomøter på denne måten trenger du ikke bekymre deg for hva den andre parten sitter på – blant annet kan du delta via Teams, SIP, Skype for Business eller nettleser. En plug-in i Outlook bidrar til den enkle innkallingen til møtene.

Et alternativ til VMR er Teams Gateway. Dette passer dersom man har Teams og behov for å ha videomøter med ikke-Teams-brukere, som f.eks. Cisco, Poly, Skype, Zoom, osv.

Kontakt oss dersom du ønsker at Bravo skal hjelpe deg med å sette opp et virtuelt møterom (VMR) eller Teams Gateway!

Del gjerne:

Vi kan hjelpe deg med den digitale infrastrukturen, enten du er en liten eller stor virksomhet. Ta kontakt så kommer vi raskt tilbake til deg!