Artikler

Hvordan endrer jeg passord i Microsoft 365?

Å håndtere passord er en viktig del av å sikre din Microsoft 365-konto, enten det gjelder å tilbakestille et glemt passord eller endre det regelmessig for økt sikkerhet. I denne artikkelen gir vi deg en enkel og forståelig veiledning for hva du skal gjøre hvis du har glemt passordet ditt, og hvordan du effektivt kan endre det.
et isometrisk bilde av legoklosser i neongrønn og neonrosa mot en mørk blå bakgrunn. små API-koblinger går ut fra klossene. i forgrunnen for klossene ligger microsoft 365-logoen

🔑 Hva gjør man når man har glemt passordet?

Å glemme passordet til Microsoft 365 kan være frustrerende, men heldigvis har Microsoft en enkel prosess for å gjenopprette det. Følg disse trinnene for å få tilgang til kontoen din igjen:

 1. Gå til Microsoft 365 login-siden: Åpne nettleseren og gå til Microsoft 365 Login. Klikk på «Logg på».
 2. Velg «Glemt passord»: På påloggingssiden, klikk på «Kan ikke få tilgang til kontoen din?».
 3. Velg kontotype: Du vil få valget mellom å gjenopprette en arbeids- eller skolekonto eller en personlig konto. Velg riktig alternativ for din situasjon.
 4. Bekreft identitet: Du blir bedt om å skrive inn brukernavnet ditt (e-postadresse) og løse en CAPTCHA for å bekrefte at du ikke er en robot.
 5. Verifiser kontoen din: Du vil få flere alternativer for verifisering, avhengig av informasjonen som er knyttet til kontoen din (telefonnummer, e-postadresse, etc.). Velg en verifiseringsmetode, for eksempel å få tilsendt en sikkerhetskode til e-post eller telefon.
 6. Tilbakestill passordet: Når du har bekreftet identiteten din, vil du kunne angi et nytt passord. Sørg for at det nye passordet oppfyller Microsofts krav til sikkerhet (minimum lengde, spesialtegn, etc.).
 7. Logg på med det nye passordet: Etter at du har tilbakestilt passordet, kan du logge på Microsoft 365 med det nye passordet.
futuristisk isometrisk illutrasjon av en hengelås som illustrerer passordssikkerhet i microsoft 365

💻 Hvordan endrer man passord i Microsoft 365?

Å endre passordet ditt regelmessig er en god sikkerhetspraksis. Her er trinnene for å endre passordet ditt i Microsoft 365:

 1. Logg på Microsoft 365: Gå til Microsoft 365 Login og logg på med din nåværende brukernavn og passord.
 2. Gå til kontoinnstillinger: Klikk på profilbildet eller initialene dine øverst til høyre på skjermen og velg «Min konto» eller «Vis konto».
 3. Åpne sikkerhetsinnstillinger: I kontoinnstillingene, se etter en seksjon som heter «Sikkerhet» eller «Passord». Klikk på denne for å få tilgang til sikkerhetsinnstillingene dine.
 4. Velg «Endre passord»: Finn og klikk på «Endre passord». Du vil bli bedt om å skrive inn ditt nåværende passord for sikkerhetsbekreftelse.
 5. Angi nytt passord: Skriv inn ditt nåværende passord, og deretter det nye passordet to ganger for bekreftelse. Sørg for at det nye passordet ditt er sterkt og sikkert.
 6. Lagre endringene: Klikk på «Lagre» eller «Endre passord» for å fullføre prosessen. Du vil få en bekreftelse på at passordet ditt er endret.
 7. Oppdater passordet på enhetene dine: Husk å oppdatere passordet på alle enhetene dine hvor du er logget på med Microsoft 365 (mobiltelefon, nettbrett, e-postklienter, etc.).

🛡️ Tips for sikker passordhåndtering

🦾 Bruk sterke passord

Passordet bør være en kombinasjon av store og små bokstaver, tall og spesialtegn. Unngå å bruke enkle og vanlige ord eller sekvenser.

🚨 Unngå gjenbruk av passord

Ikke bruk samme passord for flere kontoer. Dette reduserer risikoen ved datainnbrudd.

🕵️‍♂️ Bruk en passordbehandler

En passordbehandler er et verktøy som hjelper deg med å generere, lagre og administrere sterke og unike passord for alle dine kontoer. Den krypterer passordene dine og lagrer dem sikkert, slik at du bare trenger å huske ett hovedpassord for å få tilgang til alle dine lagrede påloggingsinformasjoner. Med en passordbehandler kan du automatisk fylle inn brukernavn og passord når du logger på nettsteder, noe som gjør det enkelt og sikkert å bruke komplekse passord uten å måtte huske dem. Du kan lese mer om passordsbehandlere i denne artikkelen.

📋 Aktiver Multi-faktor autentisering (MFA)

Multi-Factor Authentication (MFA) er en sikkerhetsprosess som krever to eller flere verifiseringstrinn før du får tilgang til kontoen din. Dette legger til et ekstra lag med sikkerhet ved at du må bekrefte identiteten din på flere måter. Her er noen vanlige former for MFA:

 1. Noe du vet: Dette er vanligvis et passord eller PIN-kode.
 2. Noe du har: Dette kan være en telefon eller en autentiseringsapp som mottar en engangskode.
 3. Noe du er: Dette kan inkludere biometrisk verifisering, som fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning.

FAQ

Hvis du har glemt passordet ditt, kan du enkelt tilbakestille det ved å gå til påloggingssiden for Microsoft 365, klikke på «Kan ikke få tilgang til kontoen din?», og følge instruksjonene for å bekrefte identiteten din og tilbakestille passordet.
For å endre passordet ditt, logg på Microsoft 365, gå til kontoinnstillingene, finn seksjonen for sikkerhet eller passord, og følg instruksjonene for å angi et nytt passord.
Multi-Factor Authentication (MFA) er en sikkerhetsmetode som krever to eller flere verifiseringstrinn for å bekrefte identiteten din. Dette legger til et ekstra lag med sikkerhet, og gjør det vanskeligere for uvedkommende å få tilgang til kontoen din, selv om de har passordet ditt.
Du kan aktivere MFA ved å logge på Microsoft 365, gå til kontoinnstillingene, finne sikkerhetsseksjonen, og følge instruksjonene for å sette opp MFA med en autentiseringsapp eller annen verifiseringsmetode.
Hvis du mistenker at kontoen din har blitt kompromittert, bør du umiddelbart endre passordet ditt og aktivere MFA. Det kan også være lurt å kontakte Microsofts kundestøtte for ytterligere assistanse og sjekke kontoen din for uvanlige aktiviteter. Hvis du benytter deg av en partner for IT-drift kan de hjelpe deg.
Et sterkt passord bør være en kombinasjon av store og små bokstaver, tall og spesialtegn. Unngå bruk av vanlige ord og sekvenser. En passordbehandler kan også hjelpe deg med å generere og lagre sterke passord.
Ja, passordbehandlere er generelt trygge å bruke. De krypterer passordene dine og lagrer dem sikkert, slik at du bare trenger å huske ett hovedpassord. Dette gjør det enklere å bruke sterke og unike passord for alle dine kontoer.
Det er en god praksis å endre passordet ditt regelmessig, for eksempel hver 3-6 måned. Dette kan bidra til å beskytte kontoen din mot uautorisert tilgang.
Det anbefales sterkt å beholde MFA aktivert for sikkerhetens skyld. Men hvis du må deaktivere det, kan du gjøre dette i kontoinnstillingene dine, selv om det vil redusere sikkerheten på kontoen din betydelig.
Del gjerne:

Flere imponerende enkle artikler

Vi gjør de digitale stegene for deg - imponerende enkelt!