Artikler

Microsoft 365: skal du velge Business Standard eller Business Premium?

Microsoft 365 tilbyr en rekke abonnementer designet for å dekke behovene til bedrifter av ulike størrelser og med forskjellige krav. Blant de mest populære alternativene finner vi Microsoft 365 Business Standard og Microsoft 365 Business Premium. Men hvilken av disse to bør du velge?
isometrisk bilde av legoklosser med nettverkslinjer som går ut fra klossene. klossene er grønne, rosa og blå. over klossene ligger det en microsoft 365 logotype. bravo 365 microsoft-lisens

Både Microsoft 365 Business Standard og Business Premium retter seg mot små og mellomstore bedrifter som trenger skybaserte løsninger for å forbedre samarbeid, produktivitet og sikkerhet. Men, disse to abonnementene skiller seg markant fra hverandre, hovedsakelig når det gjelder sikkerhet og enhetsadministrasjon.

🛠️Microsoft 365 Business Standard: produktivitetsverktøy

Microsoft 365 Business Standard er designet for bedrifter som trenger robuste skybaserte samarbeids- og produktivitetsverktøy, men ikke har behov eller budsjett for sikkerhets- og enhetsstyringsfunksjoner. Denne lisensen inkluderer:

 • Office-appene: Tilgang til de nyeste versjonene av Word, Excel, PowerPoint, Outlook, og andre kjerneprogrammer både online og som nedlastbare apper for enheter.
 • E-post og kalender: Bedriftse-post gjennom Outlook med en 50 GB postboks per bruker.
 • Teamsamarbeid: Microsoft Teams for meldinger, møter og samarbeid i sanntid.
 • Fildeling og lagring: 1 TB lagring per bruker via OneDrive for Business.
 • Appintegrasjon og automatisering: Tilgang til Power Automate og Power Apps for å skape og integrere tilpassede forretningsapplikasjoner.
 • Web- og mobilappversjoner: Bruk applikasjonene på tvers av enhetene dine.

🎯Når bør du velge Business Standard?

Microsoft 365 Business Standard kan være det ideelle valget for din bedrift hvis dere hovedsakelig ser etter omfattende og pålitelige produktivitets- og samarbeidsverktøy uten behovet for sikkerhets- og enhetsadministrasjonsfunksjoner. Dette abonnementet er perfekt for små til mellomstore bedrifter som ønsker å dra nytte av applikasjoner som Word, Excel, og PowerPoint, samt skybaserte tjenester som Teams og OneDrive, for å fremme samarbeid og effektivitet blant ansatte. Hvis din organisasjon har et begrenset IT-budsjett eller ikke står overfor komplekse datasikkerhetsutfordringer, tilbyr Business Standard en kostnadseffektiv løsning som likevel gir kraftige verktøy for å støtte din virksomhets daglige samhandlingsbehov.

Pris for Business Standard: 137 NOK per bruker, per måned (ved årlig bindning). Pris ved månedlig bidning er 164,40 NOK per bruker, per måned.

et oversiktsbilde som viser delkomponentene i microsoft 365 business standard og business premium for å tydeliggjøre forskjellene i lisensene

🛡️Microsoft 365 Business Premium: produktivitetsverktøy og IT-sikkerhet

Microsoft 365 Business Premium bygger på alt som tilbys i Business Standard, og legger til avanserte sikkerhets- og enhetsstyringsfunksjoner for bedrifter som trenger ytterligere beskyttelse og kontroll. Dette abonnementet inkluderer alle funksjonene i Business Standard, pluss:

 • Microsoft Defender for Office 365: Avansert beskyttelse mot phishing, skadelig programvare, og andre cybertrusler. Denne funksjonen bruker kunstig intelligens og maskinlæring for å oppdage og nøytralisere trusler før de kan gjøre skade.
 • Intune for enhets- og appadministrasjon: Gir IT-administratorer muligheten til å styre og sikre bedriftsenheter (inkludert mobiltelefoner, nettbrett, og PC-er) uavhengig av operativsystem. Dette inkluderer muligheten til å slette bedriftsdata fra enheter som går tapt eller stjeles.
 • Avansert samsvar og sikkerhetspolicyer: Mulighet for å sette opp komplekse samsvarsregler og holde dataene beskyttet, enten de er i hvile eller i transitt, med kryptering og tilgangskontroller.
 • Avansert sikkerhet og samsvar: Tilgang til avanserte sikkerhets- og samsvarsfunksjoner, som for eksempel Advanced Threat Protection (ATP), og sikkerhetssenter.
 • Inkludert VPN-funksjon og tilgangsstyring: Sikker tilgang til bedriftsinformasjon gjennom Azure Virtual Desktop og Conditional Access. Sammen gir disse løsningene bedrifter fleksibiliteten til å støtte fjernarbeid, samtidig som de opprettholder strenge sikkerhetsstandarder for å beskytte sensitiv informasjon.

🎯Når bør du velge Business Premium?

Microsoft 365 Business Premium er det foretrukne valget for bedrifter som trenger en mer omfattende løsning som ikke bare inkluderer alle produktivitets- og samarbeidsfunksjonene fra Business Standard, men også avanserte sikkerhetsfunksjoner og enhetsadministrasjon. Dette abonnementet er spesielt relevant for organisasjoner som håndterer sensitiv informasjon og krever strengere kontroll og beskyttelse mot cybertrusler. Med Business Premium får du tilgang til kraftfulle verktøy som Microsoft Defender for Office 365, Intune for enhetsstyring, og avanserte samsvarsfunksjoner, som sikrer at din virksomhet er godt rustet til å møte dagens sikkerhetsutfordringer. Hvis din bedrift prioriterer datasikkerhet, enhetskontroll, og ønsker å støtte et fleksibelt arbeidsmiljø med høy grad av beskyttelse, er Microsoft 365 Business Premium den ideelle løsningen som vil gi ro i sinnet samtidig som den fremmer produktivitet og samarbeid.

Pris for Business Premium: 243,10 NOK per bruker, per måned (ved årlig bindning). Pris ved månedlig bidning er 289,32 NOK per bruker, per måned.

Fasaden av Bjørknes Privatskole. Det er snø ute og en bil kjører forbi i en rundkjøring.
Bjørknes Privatskole i Oslo har full drift av sine Microsoft 365-lisenser via vår tjeneste Bravo 365.

📌Konklusjon

Å velge mellom Microsoft 365 Business Standard og Business Premium kommer ned til dine unike forretningsbehov, spesielt med tanke på produktivitet, samarbeid, og datasikkerhet. Har dine ansatte en hybrid arbeidshverdag med hjemmekontor, hyttekontor eller cafékontor har du for eksempel større sikkerhetsbehov enn et selskap der alle kun jobber fra kontoret.

Begge lisensene er skalerbare løsninger som kan tilpasses ettersom din bedrift vokser og endrer seg. Nøkkelen ligger i å forstå både dine nåværende og fremtidige behov for å ta en informert beslutning som best støtter din organisasjons mål og bransjekrav.

en grønn neongrønn sirkel

Vi forstår at dette kan virke som mye informasjon, og kanskje litt overveldende? Ikke bekymre deg – vi har et team av erfarne lisenskonsulenter klare til å hjelpe deg med å navigere gjennom valgene og finne den perfekte løsningen for din bedrift. Ta gjerne kontakt med oss her for en hyggelig lisensprat.

FAQ

Hovedforskjellen ligger i sikkerhets- og enhetsstyringsfunksjonene. Mens Business Standard tilbyr robuste produktivitets- og samarbeidsverktøy, inkluderer Business Premium avanserte sikkerhetsfunksjoner og enhetsstyring for beskyttelse mot IT-trusler.
Det er ideelt for små til mellomstore bedrifter som trenger omfattende produktivitets- og samarbeidsverktøy uten et direkte behov for avanserte sikkerhets- og enhetsstyringsfunksjoner.
Inkluderer tilgang til Office-appene, e-post og kalender gjennom Outlook, Microsoft Teams for samarbeid, 1 TB lagring via OneDrive for Business, samt appintegrasjon og automatisering gjennom Power Automate og Power Apps.
Business Premium bygger på Standard ved å inkludere Microsoft Defender for Office 365 for cybertrusselsbeskyttelse, Intune for enhets- og appadministrasjon, avansert samsvar og sikkerhetspolicyer, samt tilgangsstyring og VPN-funksjoner.
Bedrifter bør vurdere sine nåværende og fremtidige behov for produktivitet, samarbeid, og datasikkerhet. For de som er usikre, tilbyr vi lisenskonsulenter som kan veilede og bistå i valgprosessen.
Overgangen fra Microsoft 365 Business Standard til Business Premium vil føre til økte lisenskostnader per bruker, da Business Premium inkluderer flere avanserte sikkerhets- og administrasjonsfunksjoner. Prisforskjellen avhenger av den aktuelle prisstrukturen Microsoft tilbyr, når dette skrives (26.03.2024) er prisforskjellen 106,10 NOK per bruker, per måned, og med årlig bindning. Investeringen i Business Premium kan rettferdiggjøres gjennom alle de sikkerhetsfunksjonene og enhetsstyringsverktøyene som bidrar til å beskytte organisasjonens data og infrastruktur mot cybertrusler, noe som potensielt kan spare organisasjonen for større kostnader relatert til databrudd eller sikkerhetshendelser.
Ja, Microsoft tillater organisasjoner å kombinere forskjellige Microsoft 365-lisenser innenfor samme miljø, noe som gir fleksibiliteten til å tildele forskjellige abonnementer basert på individuelle brukeres behov. Dette betyr at en organisasjon kan velge å gi enkelte ansatte som trenger avanserte sikkerhetsfunksjoner og enhetsstyring Microsoft 365 Business Premium, mens andre ansatte som hovedsakelig trenger tilgang til produktivitetsverktøy kan fortsette med Business Standard. Denne tilnærmingen gjør det mulig for bedrifter å optimalisere kostnader samtidig som de sikrer at alle ansatte har verktøyene de trenger for å være produktive og sikre. Dette gjelder alle lisenstyper, ikke bare Business Standard og Business Premium.
Migreringen fra et eksisterende Office 365-abonnement til Microsoft 365 Business Standard eller Business Premium er vanligvis en grei prosess, som innebærer å velge det nye abonnementet og tildele de nye lisensene til brukerne. Microsoft tilbyr verktøy og veiledning for å hjelpe med overgangen, inkludert hvordan du beholder data og innstillinger intakt. I noen tilfeller kan det være nødvendig å gjennomføre ytterligere konfigurasjonsendringer, spesielt når det gjelder innføring av nye sikkerhets- og enhetsstyringsfunksjoner i Business Premium. Vi anbefaler å planlegge migreringen nøye og vurdere å søke hjelp fra en Microsoft-partner for å sikre en smidig overgang uten nedetid eller tap av produktivitet.
Del gjerne:

Flere imponerende enkle artikler

Vi gjør de digitale stegene for deg - imponerende enkelt!