Effektive Teams-løsninger fra Lenovo

Hjemmekontor har blitt mer og mer vanlig det siste tiåret takket være teknologisk utvikling og innovative arbeidsgivere. I tillegg har utviklingen innen videokonferanse gjort det mulig å samhandle bedre fra hjemmekontoret. Trenden var helt klar frem til Covid19 traff verden i 2020. I følge en studie gjennomført av Microsoft i 2018, hadde 56 % av alle møter minimum én deltaker med via video. Hva tror du det tallet er i dag?

Vi i Bravo har siden 2013 hjulpet kunder med digitalisering, som i stor grad har dreid seg om rådgivning innen videomøter. Bravo jobber på tvers av teknologiene og hjelper kunder med å få en optimal løsning skreddersydd sitt behov.

I 2020 har markedet eksplodert. Veldig mange ble tvunget til å jobbe fra hjemmene sine. Etterspørselen etter utstyr som kunne effektivisere hverdagen økte kraftig. Mange hadde ikke en gang egen laptop i begynnelsen av mars 2020, noe tilbyderne merket godt. Det hjelper veldig mye med en egen laptop, gode hjemmekontormøbler, samt kanskje datamus, tastatur og et webkamera. I andre tilfeller kan det være mer ukjent utstyr som er optimalt. Dersom man har mange videomøter hvor man jobber sammen og deler innhold kan en egen samarbeidsenhet være tingen.

Lenovo ThinkSmart View

Hvis vi skal trekke frem ett effektiviseringsverktøy for de som bruker Teams, som kanskje ikke så mange har hørt om, må det være Lenovo ThinkSmart View. Dette er en smart samarbeidsenhet med en 8’’ berøringsskjerm, kamera og høyttaler, samt innebygget Microsoft Teams. Den åpner opp muligheten for at du kan utnytte ressursene i datamaskinen din fullt ut, mens View’en brukes til administrative oppgaver og samhandling. Kvaliteten på kamera og høyttaler er bedre enn på stort sett alle bærbare datamaskiner, slik at kvaliteten på videomøtene øker. Man kan ha kalenderen fremme hele tiden, og man blir med i videomøter med et enkelt trykk.

Og prisen trenger ikke å være gal heller. Litt mer enn et bra webcamera, så denne relativt ukjente «perlen» gir deg mye valuta for pengene!

Kontakt oss for å høre med om ThinkSmart View, eller for å få et godt tilbud!

Lenovo ThinkSmart Hub

I andre enden av hjemmekontoret befinner det seg i dag stort sett flere andre på hjemmekontor, men ofte sitter også noen på kontoret. Det kommer en tid etter Covid19, så man bør tenke over hva slags løsninger man har på kontoret. Her er det mange faktorer som spiller inn, og det er noe som våre selgere avdekker på befaring eller etter en behovsavklaring.

Det finnes mange ulike teknologier innen videokonferanse, hvor noen av de mest kjente er Teams, Zoom, Google Meet, Pexip, Cisco Webex, og Slack. En av utfordringene som dukker opp er at disse i utgangspunktet ikke snakker med hverandre. Det begynner å dukke opp flere og flere såkalte interoperability, hvor de ulike teknologiene kan integreres og snakke med hverandre. For eksempel kan man med et MTR-system bli med på et Zoom- eller Webex-møte.

Alle plattformene har hatt en formidabel vekst i 2020. For eksempel har veksten i antall daglige brukere av Teams økt med 53% fra april til oktober 2020, og det er nå mer enn 115 millioner mennesker som bruker Teams hver dag. Dermed har også løsninger innen MTR (Microsoft Teams Rooms) blitt veldig populære. Det vil si videokonferanseenheter som har en egen Microsoft Teams-software. Disse settes opp som egne ressurser som brukerne kan invitere med inn i møter, og når man kommer til møterommet kan man enkelt trykke på en knapp på touch-panelet for å bli med møtet. Smertefritt!

Logitech, YeaLink, HP og Lenovo er blant produsenter av MTR-enheter, hvor Bravo har levert utstyr fra alle disse til våre kunder. Et eksempel på en slik enhet er Lenovo ThinkSmart Hub 500, som også kan leveres med Zoom-software. Den har akkurat kommet med et nytt og mer minimalistisk design, hvor 500 har blitt fjernet fra navnet. Det er rett og slett en liten møteroms-PC spesialdesignet for å forenkle og forbedre opplevelsen med videomøter.

Denne er på vei ut av sortimentet og blir erstattet av sin etterkommer, og man kan derfor få meget gode priser på disse enhetene nå. Den ny Lenovo ThinkSmart Hub kommer med en oppgradering av mikrofoner og høyttalere, som gjør at det passer til møterom helt opp til 18 personer. I tillegg har den en mindre fysisk utforming og forbedret kabelhåndtering.

Del gjerne:

Vi kan hjelpe deg med den digitale infrastrukturen, enten du er en liten eller stor virksomhet. Ta kontakt så kommer vi raskt tilbake til deg!