Kom i gang med Microsoft Teams

Microsoft Teams er den absolutt beste måten å kommunisere på.

Dette er litt av en påstand, men jeg snakker av egen erfaring og ønsker å fortelle en historie mange kjenner seg igjen i. På min forrige arbeidsplass brukte vi Skype til informasjonsdeling mellom de ansatte, noe som etter min mening fungerte veldig bra.

Som ansatt i IT-bransjen er vi opplært til å se fremover og se muligheter i ny programvare, men vi er alle skeptiske til å bytte ut verktøy som sørger for god flyt i arbeidsprosesser og er godt integrert i arbeidshverdagen. Misnøyen var derfor stor da vi da fikk beskjed om at organisasjonen skulle over til Office 365, og at Teams ville erstatte Skype som samhandlingsverktøy for deling og internkommunikasjon. Hvorfor bytte ut noe som fungerer? Hva kan Teams gjøre som Skype ikke kan? Dette var noen av spørsmålene som ble diskutert rundt lunsjbordet og kaffemaskinen.

Les også: 3 tips for å øke kvaliteten på videomøter!

En vanlig situasjon for en ansatt i dag er at kommunikasjonen skjer over flere plattformer, det betyr at viktig informasjon kan være spredd over både e-post, Skype, SMS, og andre plattform baserte tjenester. Noe så enkelt som å sende et dokument mot en spesifikk gruppe kan være rotete.

Microsoft Teams har etter min erfaring noen klare fordeler og styrker ved å samle internkommunikasjonen i en plattform. I Teams kan du både opprette grupper, for eksempel forskjellige avdelinger, og ha enkelt samtaler med dine kollegaer. I begge alternativene kan man dele dokumenter, samle gjøremål, ha kontroll på kalender, og gjennomføre møter og videokonferanse. Alt dette i sanntid!

Skype og andre plattformer er ikke umoderne eller uten funksjon i 2019, men Teams har bevist at de er fremtiden ved å samle alle funksjonene som finnes i de ulike plattformene i én løsning for kommunikasjon, prosjekter og dokumentdeling.

Jeg vi si det enkelt, Teams er fremtiden!

Ta gjerne kontakt om du ønsker å lære mer eller sette opp en demo.

Del gjerne:

Vi kan hjelpe deg med den digitale infrastrukturen, enten du er en liten eller stor virksomhet. Ta kontakt så kommer vi raskt tilbake til deg!