Artikler

Skreddersydde lydløsninger til din takterrasse

Det er sommer, sol og varmt! På tide å finne seg en plass i høyden med en iskald drikke, god musikk og utsikt over byen. Vi har fått gleden av å levere kvalitetslyd til et knippe takterrasser i Oslo – sjekk de ut, da vel!
illustrasjon av en takterrasse med høyttalere.

For å skape en helhetlig opplevelse på takterrassen er det flere faktorer som spiller inn. Der noen tenker interiør, meny og drinker tenker vi på god lyd. En takterrasse trenger skreddersydde lydløsninger for å heve lydopplevelsen, og sette et positivt preg på lyd-sansen til de som er på besøk.

Men, hva kreves egentlig av lydløsninger for den mest optimale opplevelsen – utendørs? Vi har spurt vår lyd-ekspert Steffen Johansen om tips! Han gir deg ikke nødvendigvis fasiten, men han gir deg tre spørsmål det er lurt å tenke over før du går i gang.

🙋🏼‍♂️ Her er Steffens topp tre tips:

1. Hvor robust må utstyret være?

Skal anlegget stå ute hele året, og dermed utsettes for en god del vær og vind? Pass på at du har valgt høyttalere med riktig IP sertifisering for å sikre at utstyret yter sitt beste så lenge som mulig.

2. Ytelse vs. Estetikk

Skal lydkilden være usynlig, spille til fest eller kanskje begge deler? Gjør deg opp en tanke om hva du ønsker å få til. Skal øyne, ører eller begge deler skal blidgjøres?

3. Hvilke behov har du for bruken?

Skal du koble til bluetooth, bruke Spotify og hyre inn en DJ? Det er lurt å ha en tanke om hvor og hvem som skal koble seg til. Skal anlegget kobles på det som spilles andre steder i bygget? Skal man kunne huke på flere høyttalere ved eventer eller større arrangementer?

Bilde fra Sommerros restaurant, med sola som skinner inn vinduene. Takterrasse.
Et gyllent øyeblikk fra restauranten på taket på Sommerro.

Vi i Bravo har vært heldige å få jobbe med noen utrolig kule kunder og deres takterrasser. Her er noen av dem (og naturlig nok anbefaler vi på det varmeste å sjekke de ut i sommer):

☁️ Takterrassen på Ambassaden

Den tidligere amerikanske ambassaden har nå blitt Ambassaden – en storstue tegnet av stjernearkitekten Eero Saarinen. Bygget huser flere kulinariske opplevelser, kontorer, treningssenter, kaffe- og vinbar, vinkjeller og selvsagt en spektakulær takterrasse med panoramautsikt. Som de oppsummerer så fint selv: «Ambassaden er fylt med liv, fra morgen til kveld, fra tidlig morgenkaffe til det siste vinglasset.»

På takterrassen hos Ambassaden har vi plantet lydløsningene ned i plantekassene. På denne måten er det blitt en del av interiøret, uten å være fremtredende.

📍 Henrik Ibsens gate 48
ambassaden.no

✨ Tak på Sommerro

Sommerro er et hus for hele byen, og huser dermed mange unike opplevelser. Her kan du spise god mat, trene, se en klassiker på kino, dra på spa og selvfølgelig nyte utsikten fra takterrassen deres. Der ligger restauranten Tak, som kombinerer det nordiske og japanske kjøkkenet med lokale råvarer.

Lydløsningene vi har brukt hos Sommerro er fra det italienske merket K-array, og takterrassen er intet unntak. Her har vi også skjult høyttalerne blant plantene, slik at interiøret får skinne.

📍 Sommerrogata 1
sommerrohouse.com

🥂 Takterrassen på S 7

Stortorvet 7 har mye historie i veggene. Deler av eiendommen ble tegnet og oppført som hovedkontor for Christiania Bank og Kreditkasse i 1971. I dag er det yrende liv i alle 8 etasjer med mål om å være et naturlig midtpunkt for nyskaping.

Er du så heldig å jobbe på S7, har du alltid en takterrasse tilgjengelig i sommer. Her kan du nyte lunsjen din og gode after-work stunder. Terrassen er åpen for de som ikke jobber i bygget fra ettermiddagen og utover kvelden.

Vi i Bravo har blant annet levert komplett lydløsning til restauranten på takterrassen. Her har vi knyttet anlegget mot musikk som spilles på utsiden av lokalet, slik at du får med deg festfølelsen når du sømløst beveger deg mellom utsiden og innsiden. Estetikken er i fokus, som det ofte er, så høyttalerne har vi skjult i interiøret.

📍 Stortorvet 7
s7.no/bygget

PS! Vi har levert lydløsninger til EY som holder til i de to øverste etasjene i bygget. Her får du en oversikt over hva vi leverte.

Håper du får nytt mange fine utsikter og god lyd i sommer!☀️

Del gjerne:

Flere imponerende enkle artikler

Vi gjør de digitale stegene for deg - imponerende enkelt!