Digital transformasjon ombord på syv Hurtigruten-skip.

Når man tenker på Hurtigruten, tenker man på den majestetiske skjønnheten i norske fjorder, midnattssolen, og et historisk sjøreiseeventyr som har vevd seg inn i hjertet av norsk kultur. Det er snø på fjell, arktiske dyr og spennende ekspedisjoner. Men bak denne maleriske fasaden, finnes en historie om innovasjon og fornyelse. Denne fortellingen tar oss med bak kulissene til prosjektet der vi, i samarbeid med Hurtigruten, tok på seg oppdraget å fornye og revitalisere reiseopplevelsen med banebrytende teknologiske løsninger.

hurtigruta roald amundsen som kjører gjennom det arktiske havet

Hurtigrutens bærekraftsvisjon.

Det hele startet med en spennende utfordring. Hurtigruten hadde ambisjoner om å forvandle sine skip til noe mer enn bare transportmidler; de skulle bli flytende ambassadører for bærekraft og innovasjon. To år før MS Roald Amundsen skulle kaste loss, ble vi invitert om bord for å hjelpe med å realisere denne visjonen. Målet? Å bruke teknologi for å forheve Hurtigrutens primærprodukt, og gi gjestene en reiseopplevelse de aldri ville glemme.

Det var på MS Roald Amundsen og søsterskipet MS Fridtjof Nansen at vår reise begynte. Med 20 prosent reduksjon i CO2-utslipp representerte disse hybridskipene da de kom en ny æra i maritimt reiseliv.Vårt team arbeidet tett med Hurtigruten for å utvikle løsninger som ikke bare var teknologisk avanserte, men også dype og meningsfulle for reisende. Fra konseptutvikling til installasjon, vår rolle spente over hele spekteret av innovativ teknologi og rådgivning.

Amundsen science center - læring, ungdring og samhandling.

For mange reisende er oppdagelse en viktig del i det å reise med Hurtigruten. Hjertet av både oppdagelse og den teknologiske reisen ligger i Amundsen Science Center. Dette vitenskapssenteret på skipet er et knutepunkt av toppmoderne teknologi og høyteknologisk utstyr. Her, omgitt av berøringsskjermer og vitenskapelig utrusting, møtes gjester og mannskap for å utforske og forstå de områdene skipet besøker. Det er et sted for læring, undring og samhandling, hvor teknologi og menneskelig nysgjerrighet møtes.

Vi har utstyrt senteret med interaktive opplevelser som lar gjestene utforske reisemålene på egenhånd og i sitt eget tempo. De kan også lære om dyreliv, bærekraft og de kan planlegge severdigheter de ønsker å se og aktiviteter gjennom reisen.

et bilde som viser en studiebenk med forstørrelsesgladss og ting man kan studere
hurtigruta hurtigruten amunsen science center
hurtigruta hurtigruten amundsen science center
en skjerm som viser velkommen til amundsen science center på hurtigruta

Innhold, innhold og mer innhold.

Om bord på disse skipene har vi implementert et sømløst bildedistribusjonssystem. Dette systemet sikrer at det digitale innholdet er tilgjengelig overalt – fra auditorier til private enheter, offentlige skjermer, lugarer og til og med på de imponerende LED-flatene. Vår teknologi sikrer at hver gjest får en personlig og engasjerende opplevelse, uavhengig av hvor de befinner seg på skipet.

resepsjon på hurtigruten
På hele skipet finnes informasjonsskjermer med alt gjestene trenger å vite for å få en uforglemmelig reise
digital skilting med spa reklame digital signage

Verdens største maritime LED-skjerm.

Lobbyens LED-skjerm, som er verdens største LED-skjerm til havs, er noe for seg selv. Strekkende over seks dekk, er denne skjermen et visuelt mesterverk som ønsker gjestene velkommen om bord.

Skjermen er nøye utvalgt med bakgrunn i Hurtigrutens bærekraftsmål og har tre ganger lavere energiforbruk enn vanlige LED-skjermer, og fire ganger så lang driftstid. Den representerer ikke bare teknologisk innovasjon, men også den magiske starten på en uforglemmelig reise.

verdens største LED-skjerm på hurtigruten
en mockup på hvor i skipet LED-veggen er
Skissen viser størrelsen på LED-skjermen og hvor i skipet den er plassert

Kuben - opplev det stormende hav fra hjertet av skipet.

I hjertet av vår teknologiske innovasjon om bord finner vi «Kuben» – et enestående audiovisuelt system som tilbyr gjestene en levende forbindelse med havets skjønnhet. Gjennom et imponerende 360-graders panoramabilde, strømmes levende bilder av det omkringliggende havet direkte til Kubens fire dynamiske LED-vegger. Disse bildene, som fanger essensen av den maritime opplevelsen, vises på hver side av Kuben, og skaper en følelse av å være ett med havet, selv fra innsiden av skipet.

Kubens unike design tillater et utall av konfigurasjoner – hele åtte forskjellige oppsett er mulige, noe som åpner for en sjelden fleksibilitet i presentasjoner og visninger.

Opplev det stormende hav fra hjertet av skipet.

Når det er tid for foredrag og presentasjoner om bord, transformerer Kuben seg til en storslått skjerm, og blir et sentralt element i formidlingen av kunnskap og historier. Enten det er snakk om dyphavets mysterier, nordlysets magi eller kystlinjens rike historie, bidrar Kuben til å bringe disse fortellingene til liv, noe som forsterker både læringsaspektet og underholdningsverdien av hver forelesning.

Videre samarbeid med Hurtigruten.

Etter å ha oppgradert fem av de eksisterende skipene, fortsetter vi å utforske nye muligheter og teknologiske grenser. Vårt mål er å sikre at hver reise med Hurtigruten, en tradisjon som strekker seg tilbake til 1893, blir en unik blanding av norsk kulturarv og fremtidens teknologi.

I samarbeidet med Hurtigruten har vi transformert havsturismen, og vi ser med spenning frem mot hvordan vi sammen kan fortsette å pushe grensene for maritim teknologi og reiseopplevelser.

Dette er noe av det vi leverte til 7 av Hurtigrutens skip.

limegrønn ikon som viser ordet Bravo i morsekode

Les mer om Hurtigrutens forskjellige bærekraftsinitiativ her.

Les mer om våre løsninger innenfor digital skilting her

Del gjerne:

Vil du vite mer om våre maritime / offshore – løsninger?