Vi har levert innovative teknologiske løsninger til Hurtigruten

Spennende utfordring

Hurtigruten kom til Bravo med et sett av spennende utfordringer. De ønsket å benytte teknologi for å forbedre deres kunders opplevelse av hva en reise med Hurtigruten skal være.

Dette prosjektet startet to år før MS Roald Amundsen stod ferdig. Dette gjorde at vi sammen med kunden og vårt søsterselskap ProntoTV kunne bruke tiden for å finne riktige løsninger som skulle ivareta Hurtigrutens visjon om hvordan teknologi kunne utvikle primærproduktet.

Reisen startet med utviklingen av MS Roald Amundsen som var den første av to hybridskip som Hurtigruten ville tilføye flåten over de neste årene. Skip nummer to, MS Fridtjof Nansen, ble ferdigstilt vinteren 2020. Dette skipet skulle være unikt både på kundeopplevelse, destinasjoner og ved at utslipp kuttes ved å seile med elektrisk fremdrift. Innovativ bærekraftig teknologi reduserer drivstofforbruk og CO2-utslipp på skipene med 20 prosent. 

Vitenskapssenteret fullt av toppmoderne teknologi

Vitenskapssenteret Amundsen Science Center er kjernen av ombord-opplevelsen. Vitenskapssenteret er fullt av toppmoderne teknologi og høyteknologisk utstyr som berøringsskjermer og vitenskapelig utrusting. Det er her gjester og personale/mannskap møtes, mingler og får en dypere forståelse for områdene vi utforsker. De fleksible lokalene har et lite bibliotek, to større auditorier og spesifikke områder for å holde kurs innen fotografi, biologi og mer. Det er også her du finner Hurtigrutens ekspedisjonsteam som benytter teknologi levert av Bravo som utgangspunkt for sine gjennomganger med gjestene.

Gjestene vil oppleve et sømløst bildedistribusjonssystem om bord, enten innholdet konsumeres i auditoriene, på egne enheter, generelle skjermer i offentlige arealer, på lugarer eller på en av de totalt syv større LED-flatene om bord.

Les mer om digital signage her

Prosjekt

Oppgradering av eksisterende Hurtigruten skip. Konseptutvikling, rådgivning og installasjon ifm bygging av to ekspedisjonsskip.

Kunde

Hurtigruten AS

Senior rådgiver

Mikael Osen, CEO

Prosjektsjef

Cathrine Hansen

Installert

Pågående

Løsning
  • Sømløs distribusjonssystem av stort antall kilder til alle skjermflater

  • LED løsninger i diverse format

  • Digital Skilting

  • Science Centre

  • Lyd i Atrium og auditorier

LED-skjerm i lobbyen

Kronjuvelen om bord blir allikevel den spektakulære LED-skjermen i lobbyen. Denne strekker seg over seks dekk med separate lydbilder knyttet til innhold på skjermene, i det åpne atriumet og måler totalt nesten 18 meter høy og 6,5 meter bred. Dette er gjestenes første møte når de komme om bord, og setter standarden for en reise som på alle måter er fantastisk. Vår reise med Hurtigruten startet med MS Roald Amundsen og søsterskipet MS Fridtjof Nansen. I tillegg har Bravo nå vært med på å oppgradere fem av de eksisterende 16 skipene med lignende opplevelsessenter av ulik størrelse. Dette skal sikre at gjestene om bord i den tradisjonsrike kystreisen, som har vært i drift siden 1893 og anløper 34 havner langs kysten, også skal kunne bruke teknologi for å utheve reisen ytterligere. Vi gleder oss til å videreutvikle samarbeidet med Hurtigruten, og flytte grensene for hva vi kan levere av teknologi i maritime situasjoner flere ganger.
Del gjerne:

Vil du vite mer om våre møterom-, eller andre lignende AV-løsninger?