Artikler

Copilot for Microsoft 365 er endelig tilgjengelig for SMB-markedet!

I går kunngjorde Jared Spataro, konserndirektør for Modern Work & Business Applications hos Microsoft at Copilot for 365, Microsofts flaggskip innen generativ kunstig intelligens, nå er tilgjengelig for bedrifter av alle størrelser. Dette åpner mange nye dører for produktivitet og kreativitet i SMB-markedet, som til nå ikke har kunnet bruke Copilot.
et bilde med isometriske grønne skyer, logoen for copilot og teksten "copilot for microsoft 365"

I denne artikkelen går vi gjennom de to store nyhetene:

  • Microsoft oppdaterer nå sitt produktutvalg med en ny Copilot Pro-lisens for privatpersoner
  • Microsoft gør Copilot tilgjengelig for SMB-markedet og kunngjør at det ikke lenger vil være et krav om minimum 300 lisenser.

Copilot Pro – den nye lisensen for privatmarkedet

En spennende utvikling er introduksjonen av Copilot Pro, en ny lisens som er spesielt rettet mot privatpersoner. Copilot Pro fungerer på tvers av enhetene dine så lenge du er logget på med din Microsoft Entra ID-bruker. Microsoft spesifiserer at dette ikke betyr at de gis tilgang til enhetens data, at chat-data ikke lagres og at dataen din ikke brukes for å trene AI-modellene. Du får også tilgang til de nyeste AI-modellene, inkludert OpenAI’s GPT-4 Turbo.

Brukere med Microsoft 365 Personal og Family-lisenser kan bruke Copilot i Word, Excel (for øyeblikket kun i forhåndsvisning og engelsk), PowerPoint, Outlook, OneNote på PC, og snart på Mac og iPad. Den inkluderer forbedret AI-bildeoppretting med Designer (tidligere Bing Image Creator) for raskere, mer detaljert bildekvalitet.

Lisensen vil koste 20 dollar per bruker, per måned.

bildet viser en oversikt over forskjellige Copilot-produkter

Copilot for Microsoft 365 for SMB-markedet

Microsoft gjør tre større endringer i forhold til Copilot for Microsoft 365:

  1. De fjerner minimumskravet på 300 lisenser
  2. De fjerner Microsoft 365-kravet, som gjør at de med Office E3 og Office E5-lisenser nå er kvalifisert for å kjøpe tileggslisensen
  3. Microsoft gjør Copilot tilgjengelig for SMB-marlkedet, ved at tileggslisensen nå er kompatibel med både Microsoft 365 Business Standard og Microsoft 365 Business Premium

For små og mellomstore bedriftseiere kan daglig drift ofte være tidkrevende, med oppgaver som kundekommunikasjon, budsjetthåndtering og administrative forpliktelser som tar opp mer plass i kalenderen enn det man skulle ønske. Med dette tilbys en løsning som effektiviserer disse prosessene, frigjør verdifull tid, og lar bedriftseiere konsentrere seg om kjerneaktivitetene i virksomheten. Dette er ikke bare et verktøy, men en digital partner som bidrar til å redusere arbeidsbyrden betydelig – og ved det bidrar til at bedriften din kan akselerere veksten sin.

en blå boble med et sitat fra en bedriftsleder om at microsoft copilot for 365 bidrar til at fler kan delta aktivt i møter, istedenfor å være opptatt med å notere

For at du skal være godt sikret når du bruker Copilot, er den er satt opp så at den «arver» dine eksisterende policyer for sikkerhet, personvern, identitet og compliance som du har satt opp i 365-lisensen din.

Sånn får du tilgang til Copilot for Microsoft 365

Copilot for Microsoft 365 er en så kallt add-on. Det betyr at den er en egen tileggslisens som legges på toppen av din eksisterende 365-lisens. Er du en bedriftskunde så kan du kjøpe den gjennom din Microsoftpartner. Ta gjerne kontakt med oss her dersom du ønsker mer informasjon om hvordan bedriften din kan bli mer effektiv ved å ta i bruk nyheter fra Microsoft. Vi er en sertifisert Microsoft solutions partner, innenfor Modern Work, for SMB-markedet og hjelper deg gjerne med den daglige driften av alt du ikke har tid, lyst eller kunnskap nok til å drifte selv.
Du kan lese mer om våre driftede tjenester innenfor Microsoft-verdenen her.

et bilde med bravo logoen og sertifiserings-logoen for microsoft solutions partner under

Les Microsofts egen pressemelding her.

FAQ

Copilot for Microsoft 365 er en tjeneste og produkt som tilbys av Microsoft for å hjelpe bedrifter og organisasjoner med å effektivisere og optimalisere bruken av Microsoft 365-plattformen. Det er en avansert AI-drevet løsning som kan bistå brukere med ulike oppgaver innenfor Microsoft 365-miljøet. Hensikten med Copilot er å øke bedriftens effektivitet og produktivitet ved å automatisere tidskrevende oppgaver.
Copilot kan nå brukes av privatpersoner og bedrifter i alle størrelser så lenge man har en Microsoft-lisens som er kompatibel med Copilot Pro (privat) eller Copilot for Microsoft 365 (bedrift).
Copilot Pro-lisensen koster $20 per bruker per måned og den kan brukes sammen med en Family eller Personal-lisens.
Microsoft har fjernet minimumskravet på 300 Copilot-lisenser for bedrifter. I tilegg til det er Microsoft 365-kravet fjernet. Copilot er nå tilgjengelig for brukere med Office E3 og Office E5-lisenser. SMB-markedet kan også kjøpe Copilot for Microsoft 365, så lenge de bruker Microsoft 365 Business Standard eller Microsoft 365 Business Premium.
Copilot er satt opp til å følge dine eksisterende Microsoft 365-policyer for sikkerhet, personvern, identitet og compliance. Dataene dine blir beskyttet i henhold til disse policyene.
Copilot for Microsoft 365 koster 30 dollar per bruker, per måned.
Del gjerne:

Flere imponerende enkle artikler

Vi gjør de digitale stegene for deg - imponerende enkelt!