Artikler

Microsoft 365: skal du velge E3 eller Business Premium?

Når det kommer til valget av riktig Microsoft 365-lisens for din organisasjon, kan det være en utfordrende oppgave med så mange alternativer å velge mellom. I denne artikkelen vil vi se nærmere på to av de mest populære lisensplanene: Microsoft 365 Business Premium og Microsoft 365 E3.
isometrisk sky med et mørk blått overlegg. i midten av bildet er en microsoft 365 logo


Microsoft 365 er en skybasert pakke med tjenester som inkluderer en produktivitetspakke, samt Enterprise Mobility and Security (EMS), som inneholder administrasjon av mobile enheter og identitetsstyring. To populære lisensalternativer er Microsoft 365 E3 og Microsoft 365 Business Premium. Men hva er forskjellene mellom disse to planene, og hvilken passer best for din organisasjon?

Antall brukere

La oss begynne med et viktig spørsmål: Hvor mange brukere har organisasjonen din?

Hvis du har færre enn 300 brukere, er Business Premium et opplagt valg. For 40% mindre kostnad får du mer funksjonalitet! Microsoft forstår behovet for å konkurrere med Google i mindre selskaper, så de tilbyr en bedre pakke for dem enn for sine Enterprise-kunder.

Hvis du har mer enn 300 brukere som skal bruke samme lisens, vil Microsoft 365 E3 være det riktige valget, da Microsoft kun tillater deg å lisensiere 300 brukere med Business Premium. I tillegg er ikke Business Premium tilgjengelig i Microsoft Enterprise-avtaler.

Noter at vi skriver «som skal ha samme lisens». De færreste bedrifter kjøper samme lisenser til alle ansatte. Hvilken lisens som passer dine avdelinger best er blant annet avhengig av hvordan arbeidshverdagen dems ser ut, hvilken type data de håndterer og hvilken bransje dere jobber i. Du kan lese mer om hvilke lisenser som passer hvilke avdelinger her.

Likheter mellom Business Premium og E3

Lisenspakkene er velidg like innenfor flere området. Både Business Premium og E3-pakkene har en mengde funksjonalitet, inkludert produktivitet, sikkerhet, administrasjon og samarbeid.

 • Office-pakker, inkludert Word, Excel, PowerPoint med mobil- og webfunksjonalitet.
 • Office 365-funksjonalitet, inkludert Exchange, Teams, OneDrive og SharePoint.
 • Sikkerhetsfunksjonalitet, inkludert Intune, antivirus, antimalware, flerfaktorautentisering med betinget tilgang og Purview Informasjonsbeskyttelse.
 • Administrasjonsverktøy som Bitlocker og Windows Autopilot Deployment, e-postarkivering og juridisk oppdagelse.
 • Økonomisk støttet Service Level Agreement.
 • Lydkonferanser for møter.
 • PowerApps- og Power Automate-funksjonalitet.
 • Microsoft Defender for Endpoint Plan1 – neste generasjons antivirus- og skadevarebeskyttelse som følger med E3.

Hva er bedre med Microsoft 365 Business Premium?

Prisen

Kostnaden for Microsoft 365 Business Premium er $22 per bruker per måned på en årlig plan, sammenlignet med $36 per bruker per måned for Microsoft 365 E3. Det er en betydelig besparelse!

Sikkerhetsfunksjonalitet

Microsoft vet at sikkerhetsfunksjonalitet ikke endrer seg mye mellom forskjellige selskapsstørrelser, og har valgt å inkludere to av deres Defender-løsninger i Business Premium-pakken – Defender for Office 365 Plan 1 og Defender for Endpoint for Business.

Defender for Office 365 Plan 1

Microsofts kraftige avanserte e-postfiltrering inkluderer sikre lenker, grundig e-postskanning, rapportering og mer. M365 E3 har kun grunnleggende e-postfiltrering inkludert, som hovedsakelig er spam- og virusfiltrering.

Defender for Endpoints Business

Defender for Business er en del av produktserien Defender for Endpoints og gir mer avansert funksjonalitet enn det som er inkludert i M365 E3 ved å tilby avanserte Endpoint Detection and Response (EDR)-funksjoner som alle bedrifter bør ha. Det inkluderer også kraftige verktøy for trussel- og sårbarhetshåndtering og automatisert undersøkelse og retting av hendelser, noe som er enda viktigere for små bedrifter med begrenset IT-personell. Faktisk ligner Defender for Business sterkt på Defender for Endpoints P2, med unntak av tilgang til Microsoft Threat Experts Service. Denne ekstrafunksjonen er en del av Microsoft 365 E5 eller tilbys som en tilleggstjeneste. Den er ikke inkludert i M365 E3.

Hva er bedre med Microsoft 365 E3?

Microsoft 365 E3 er designet for organisasjoner som krever avanserte muligheter utover standard produktivitetspakken og som opererer i mer komplekse miljøer. Her er de viktigste funksjonene som gjør E3 til et attraktivt alternativ for bedrifter:

Ekstra lagringsplass

 • E-post – ekstra 50 GB lagringsplass (100 GB mot 50 GB). Merk: Dette kan løses ved å lisensiere brukere med store postbokser med M365 E3 eller ved å arkivere ut noe av dataen.
 • OneDrive – ubegrenset lagringsplass mot 1 TB per bruker for Business Premium.
 • SharePoint – er det samme – 1 TB per leietaker og 10 GB per bruker i delt lagring.

Støtte/kompatibilitet

 • E3 gir støtte for Windows 11 i 36 måneder, mot kun 24 måneder støtte for Business Premium.
 • Office OS-kompatibilitet – Office for E3 er kompatibelt med Windows 11, Windows 10, Windows 8.1, Windows Server 2019, Windows Server 2016 og de tre nyeste versjonene av macOS, mens Business Premium ikke gir Windows Server-kompatibilitet og kun støtter de to nyeste versjonene av macOS.

Enterprise mobility and security

 • Intune – Både E3 og Business Premium inkluderer applikasjonsadministrasjon, enhetsadministrasjon og endpoint-analyse, men E3 inkluderer også Config Manager, som gir mer avansert funksjonalitet for å administrere lokale enheter som Windows-PC-er og servere.
en enkel illustrasjon av en PC som er sikkret av Microsoft 365

Så hvilken plan passer best for deg?

Det å finne ut hvilken plan som passer best for organisasjonen din, avhenger av spesifikke behov og prioriteringer. Her er noen faktorer å vurdere når du tar beslutningen:

Selskapets størrelse

Hvis organisasjonen din har færre enn 300 brukere og trenger en omfattende produktivitetspakke med innebygd sikkerhet og enhetsadministrasjon, er Business Premium sannsynligvis det beste alternativet.

Sikkerhets- og etterlevelsesbehov

Hvis organisasjonen din har strenge krav til etterlevelse eller trenger avanserte sikkerhetsfunksjoner, har Business Premium et sterkt sett med inkluderte verktøy. Samtidig gir E3 en mer omfattende oppgraderingsmulighet til E5 med ytterligere sikkerhets- og etterlevelsesfunksjoner.

Budsjett

Business Premium er generelt mer kostnadseffektivt enn E3, noe som gjør det til et attraktivt valg for kostnadsbevisste SMB-er. Vurder imidlertid fordelene med E3s avanserte funksjoner mot den ekstra kostnaden for å finne den beste verdien for organisasjonen din.

Hvis du har spørsmål eller ønsker å diskutere lisensalternativene nærmere, er vi her for å hjelpe deg.

Du kan også lese mer om Business-lisenspakkene på Microsofts nettside via denne linken, og om Enterprise-lisenspakker via denne linken.

FAQ

De viktigste forskjellene inkluderer prisen, tilgjengeligheten for antall brukere, sikkerhetsfunksjonaliteten, lagringskapasiteten og kompatibiliteten med eldre operativsystemer. Business Premium har en lavere pris, mens E3 er egnet for større organisasjoner.
Business Premium inkluderer Defender for Office 365 Plan 1 og Defender for Endpoint for Business, som gir avansert e-postfiltrering og Endpoint Detection and Response (EDR).
Business Premium inneholder flere inkluderte verktøy for sikkerhet og etterlevelse, men E3 gir en mer robust oppgraderingssti til E5 for ytterligere sikkerhets- og etterlevelsesfunksjoner.
Del gjerne:

Flere imponerende enkle artikler

Vi gjør de digitale stegene for deg - imponerende enkelt!