Artikler

Microsoft 365: kjøpe direkte fra Microsoft vs. via en partner

Når det gjelder å skaffe Microsoft 365 for din bedrift, står du overfor et valg: skal du kjøpe direkte fra Microsofts nettside, eller skal du velge en Microsoft-partner? Det er lett å tenke at produktet er det samme, så hvorfor er prisen og kjøpsprosessen annerledes?
microsoft 365 it drift

Å kjøpe en Microsoft 365 lisens gir deg tilgang til et hav av funksjonalitet, men det er viktig å merke seg at disse funksjonene ikke nødvendigvis er tilpasset eller konfigurert for din virksomhets unike behov i rett ut av boksen. Dette er et kritisk punkt som skiller det å kjøpe direkte fra Microsoft og det å velge en partner for kjøpet. For å gjøre det litt enklere bruker vi legoklosser som eksempel.

✨️ Kjøpe direkte fra Microsoft: legoklosser i bulk

Tenk på å kjøpe Microsoft 365 direkte fra Microsoft som å kjøpe en stor pakke med forskjellige typer legoklosser. Du får massevis av klosser (funksjonalitet) til en fast pris, og mulighetene for hva du kan bygge (konfigurere) er praktisk talt uendelige. Men, det krever at du selv har visjonen, kunnskapen, og tiden til å sette disse klossene sammen til noe som passer akkurat din virksomhet. For noen, spesielt de med spesifikk teknisk kompetanse, kan dette være en ideell løsning. Men det er viktig å huske på at selv om du har tilgang til alle klossene, betyr det at du må sette alle klossene sammen helt selv.

bilde av masse fargerike legoklosser i neongrønn, mørkblått og rosa for å illustrere hva det vil si å kjøpe direkte fra Microsoft

🏠 Kjøpe Microsoft 365 via en partner: det ferdigbygde lego-huset

Å velge en Microsoft-partner for kjøpet ditt kan sammenlignes med å kjøpe et LEGO-sett som ikke bare inneholder alle klossene du trenger for nøyaktig det du vil bygge, men også en detaljert bruksanvisning og til og med noen som hjelper deg å bygge. Denne veien gir deg ikke bare tilgang til alt av lisensfunksjonalitet; den inkluderer tilpasning, konfigurasjon, drift og forvaltning skreddersydd for din bedrift. Prisen reflekterer denne ekstra servicen, og selv om lisensprisen forblir den samme som når du kjøper direkte, betaler du mer for den merverdien partneren din tilfører.

legohus i neongrønnt, rosa og mørkeblått for å illustrere hva det vil si å kjøpe Microsoftlisenser fra en partner

💰 Hvorfor er det en prisforskjell?

Selv om du kanskje betaler en høyere pris hos en partner, er det ikke den faktiske lisenskostnaden som øker. Lisensen din vil ha samme pris hos en partner som hos Microsoft. I stedet betaler du mer grunnet konfigureringen som sikrer at sikkerhetsfunksjonene du trenger er aktivert og tilpasset din virksomhet, backup, support, forvaltning, drift samt den pågående støtten som hjelper deg å få mest mulig ut av din investering.

For mange virksomheter er denne ekstra støtten og tilpasningen være avgjørende for å sikre at de får mest mulig ut av sin investering i Microsoft 365.

🟢 Valget mellom å bygge selv eller få løsningen servert

Valget mellom å kjøpe direkte fra Microsoft eller gjennom en partner handler ikke bare om pris, men også om den verdi og tilpasning du trenger for at Microsoft 365 skal fungere optimalt for din virksomhet. For de som har kompetansen og tiden til å konfigurere og forvalte løsningene selv, kan direktekjøp være en god løsning. Men for de fleste virksomheter, spesielt de uten spesifikk IT-ekspertise, kan det å velge en partner være en løsning som ikke bare er enklere, men som også sikrer at du får fullt utbytte av investeringen din.

Les mer om våre driftede Microsoft 365-tjenester her.

Bravo er en Microsoft Solutions Partner innenfor Modern work (Microsoft 365). Du kan lese mer om hva Microsoft legger i dette her.

FAQ

Kjøp direkte fra Microsoft gir deg tilgang til standard Microsoft 365-lisenser uten tilpasninger, mens kjøp gjennom en partner tilbyr ekstra tjenester som tilpasning, konfigurasjon, drift og forvaltning spesifikt for din virksomhet. Partnere kan også gi veiledning og støtte som hjelper din virksomhet å utnytte Microsoft 365 mer effektivt.
Selv om lisensprisen forblir den samme, reflekterer prisen fra en partner de ekstra tjenestene som tilpasning og personlig støtte. Den høyere prisen dekker verdien av å ha Microsoft 365 konfigurert spesifikt for din virksomhets behov, eventuelle tilleggslisenser og den løpende støtten.
Det avhenger av din virksomhets spesifikke behov. Direktekjøp kan virke mer kostnadseffektivt på kort sikt siden det ikke inkluderer ekstra tjenester. Men, den ekstra verdien som partnere tilbyr gjennom tilpasning og støtte kan resultere i en mer kostnadseffektiv løsning over tid, ved å sikre at du utnytter Microsoft 365 mest mulig effektivt.
Når du kjøper Microsoft 365 gjennom en partner, får du tilgang til en rekke tilpasnings- og konfigurasjonsmuligheter som er skreddersydd for din virksomhets unike behov. Dette kan inkludere spesifikk oppsett av sikkerhetsfunksjoner, avanserte databeskyttelsesstrategier, bransjespesifikk konfigurasjon, og integrasjon med andre tjenester eller programvare som din bedrift allerede bruker. Partnere har ofte ekspertise i bestemte sektorer eller teknologiløsninger, noe som gir oss evnen til å tilby dypere innsikt og mer detaljerte tilpasninger enn det man vanligvis kan oppnå på egen hånd med et standardkjøp direkte fra Microsoft.
For å finne den rette partneren for ditt kjøp av Microsoft 365, start med å vurdere dine egne behov og prioriteringer. Dette inkluderer din virksomhets størrelse, bransje, spesifikke tekniske krav, og ønsket nivå av support og tilpasning. Les deg opp på potensielle partnere for å forstå deres spesialområder, kundevurderinger, og tidligere case-studier. Det kan også være nyttig å diskutere dine behov direkte med flere potensielle partnere for å se hvilken som best forstår dine utfordringer og mål. Velg en partner som ikke bare har teknisk kompetanse, men som også viser en sterk forpliktelse til kundestøtte og suksess.
Den løpende støtten som tilbys av partnere kan variere, men den inkluderer vanligvis proaktiv overvåking, regelmessige sikkerhets- og funksjonalitetsoppdateringer, tilpasning av løsninger etter hvert som din bedrifts behov endrer seg, og support for teknisk støtte. I tillegg kan partnere tilby opplæring og veiledning for å hjelpe din organisasjon med å utnytte Microsoft 365 til sitt fulle potensial. Dette er ofte mer omfattende enn den standard støtten som tilbys direkte fra Microsoft, som kan være mer generell. Ved å arbeide med en partner, får din virksomhet tilgang til en mer personlig og tilpasset støtteopplevelse, designet for å adressere dine spesifikke utfordringer og mål.
Del gjerne:

Flere imponerende enkle artikler

Vi gjør de digitale stegene for deg - imponerende enkelt!