Artikler

Microsoft 365 vs Google Workspace – valget mellom to teknologigiganter

I en verden som blir stadig mer digitalisert, er valg av riktig programvare for din bedrift helt avgjørende for å lykkes. Enten det gjelder produktivitet, samarbeid, eller kommunikasjon, spiller teknologi en kritisk rolle i virksomhetens suksess. Til tross for et vell av verktøy der ute, er det i realiteten et valg mellom to giganter, Microsoft 365 og Google Workspace. Så, bedriften din står ved et veiskille. Hvilken plattform skal du velge?
illustrasjon som viser Microsoft 365 vs Google workspace

Microsoft 365 VS Google Workspace – i denne artikkelen har vi sett nærmere på fire faktorer for å hjelpe deg med å ta en informert beslutning om hva som passer best for deg og din bedrift. Vi har valgt å ikke vektlegge prismodeller her, da disse er dynamiske og raskt vil bli utdatert.

Microsoft 365 VS Google Workspace: Datasikkerhet

At datasikkerhet er kritisk for valget av plattform for din bedrift burde ikke komme som noen overraskelse. Det går vel knapt en uke uten at nettavisene har nye historier om datalekkasjer.

Den gode nyheten er at både Google og Microsoft tar sikkerhet svært alvorlig.

Begge plattformer overholder bransjeledende personvern og sikkerhetsstandarder, som ISO 27001 og SOC type 1 og 2. Google Workspace er i samsvar med GDPR, mens Microsoft 365 overholder GDPR, CCPA og HIPAA.

Allikevel ligger Microsoft et lite skritt foran på sikkerhetsfronten, med ekstra sikkerhetsfunksjoner som flerfaktorautentisering, identitetsbeskyttelse og avansert kryptering. Microsoft har også spesialiserte verktøy for bedrifter, som Advanced Threat Protection og Azure Active Directory. Dette gir deg faktisk beskyttelse på maskinen din, som gjør at du i mange tilfeller ikke trenger en egen antivirusløsning. Google Workspace har også implementert flere sikkerhetstiltak, som kryptering og tofaktorautentisering, men må allikevel sies å ikke være like robust som Microsoft med hensyn til enhetssikkerhet.

Funksjonalitet – fra dokumentbehandling til samarbeid

Microsoft 365 er selve flagskipet i Microsofts produktivitetsuiter, men løsningen er ikke bare en produktivtetspakke – det er en helhetlig løsning. Utover de tradisjonelle verktøyene som Word, Excel og PowerPoint, gir Microsoft 365 brukerne tilgang til skytjenester som OneDrive for lagring, Outlook for e-post, og Teams for samarbeid. Med støtte for både desktop og nettleser tilbyr løsningen en robust kombinasjon av de kjente skrivebordsprogrammene for tunge oppgaver, og nettbasert fleksibilitet for team som samarbeider på avstand.

Google Workspace har på sin side lenge vært synonymt med skybasert produktivitet. Med verktøy som Google Docs, Sheets, og Slides, gir Workspace en sømløs opplevelse for dokumentbehandling, databehandling og presentasjonsdesign. Dens enhetlige, web-sentrerte tilnærming gjør det enkelt for team å jobbe sammen i sanntid, uavhengig av hvor de befinner seg. Med Gmail i kjernen av sin kommunikasjonsstrategi, kan bedrifter forvente en tett integrasjon mellom e-post og andre arbeidsverktøy.

Brukervennlighet

Microsoft 365 gir en kjent opplevelse for de som har brukt Office-produkter før. Med dypt integrerte skrivebordsapplikasjoner og et nettbasert alternativ, tilbyr det en fleksibel arbeidsflyt.

Teams, som er kjernen i samarbeid innen 365, gir et sentralt sted for chat, møter, notater, og fildeling. Med tilpasningsmuligheter og integrasjoner, kan Teams bli bedriftens hovedkommunikasjonshub.

På den annen side er Google Workspace intuitivt for dem som er kjent med nettleserbasert programvare. Den sømløse overgangen mellom Docs, Sheets, og Slides, kombinert med kraften av Google Søk, gir en friksjonsfri opplevelse. Med alt lagret i skyen, er fjernt samarbeid i sanntid helt ukomplisert, og endringer blir lagret øyeblikkelig.

Integrasjon og ekspandering – samspill med eksterne systemer

Når bedrifter vokser, blir teknologibehovene deres mer komplekse. Om bedriften din hyppig bruker tredjepartsapplikasjoner eller egendefinerte systemer, er integrasjon kritisk.

Microsoft 365 har fordelen av å være en del av Microsofts økosystem, noe som gir sømløs integrasjon med andre Microsoft-produkter. For eksempel gir Azure AD-integrasjon bedre tilgangskontroll, mens integrasjon med Dynamics 365 kan forbedre kundeopplevelsen. 

Er du avhengig av skreddersydde løsninger, gir Power Platform verktøy for apputvikling, automatisering og dataanalyse.

Google Workspace skinner når den kan brukes med andre Google-tjenester. Fra enkel synkronisering med Google Kalender til avanserte løsninger med Google Cloud Platform, er mulighetene nesten ubegrensede. Er du og bedriften din avhengige av tredjeparts-applikasjoner, enten det er CRM-systemer, prosjektledelsesverktøy eller andre spesialiserte applikasjoner, tilbyr Google Workspace Marketplace et enormt spekter av integrasjoner.

Så hva passer best for din bedrift?

Valget mellom Microsoft 365 og Google Workspace kan til syvende og sist komme ned til personlige preferanser, eksisterende IT-infrastruktur, behov for helhetlige sikkerhetsløsninger og budsjett. Det handler om hvilken plattform som best reflekterer din bedrifts kultur, arbeidsflyt og fremtidige vekstplaner. Om du verdsetter dypt integrerte skrivebordsapplikasjoner, vil du finne mye verdi i Microsoft 365. Microsoft er også den løsningen som ikke bare sikrer de faktiske applikasjonene, men også enheten din.

Dersom integrasjoner med tredjepartsapplikasjoner er viktige for hvordan du jobber, kan Google Workspace være det rette valget. 

Mens begge plattformene tilbyr robuste verktøy og sikkerhetsfunksjoner, er det viktigste å identifisere hvilken som best vil hjelpe din bedrift å nå sine mål.

Har du flere spørsmål angående hvilken plattform du skal velge? 

Ta kontakt med oss, så tar vi en prat om hvilken løsning som vil passe for din bedrift og deres behov. La oss være din IT-driftspartner, slik at du kan fokusere på kjernevirksomheten din.

Les mer om Google workspace her.
Les mer om Microsoft 365 her.

Vanlige spørsmål

I en digitalisert verden er riktig programvare essensielt for produktivitet, samarbeid, og kommunikasjon, og spiller en kritisk rolle i virksomhetens suksess.
Begge plattformer tilbyr høye sikkerhetsstandarder og overholder bransjestandarder som ISO 27001 og SOC type 1 og 2. Men Microsoft 365 har et lite forsprang med ekstra sikkerhetsfunksjoner som flerfaktorautentisering, identitetsbeskyttelse og avansert kryptering.
Microsoft 365 tilbyr skybaserte applikasjoner som Word, Excel, Teams, PowerPoint og OneDrive. Google Workspace tilbyr skybaserte verktøy som Docs, Sheets, og Slides.
Det avhenger av preferanser og tidligere erfaringer. Microsoft 365 gir en kjent opplevelse for de som har brukt Office-produkter før og liker å jobbe applikasjonsbasert, mens Google Workspace er intuitivt for dem som foretrekker nettleserbasert programvare.
Microsoft 365 gir sømløs integrasjon med andre Microsoft-produkter, og Google Workspace skinner når den kan brukes med andre Google-tjenester. Begge tilbyr muligheter for integrasjon med tredjepartsapplikasjoner.
Det er dessverre ikke mulig å svare på uten å kjenne dine behov. Valget kan avhenge av personlige preferanser, eksisterende IT-infrastruktur, behov for sikkerhetsløsninger, budsjett og hvilken plattform som best reflekterer din bedrifts kultur og fremtidige vekstplaner.
Microsoft 365 anses som litt mer robust med hensyn til enhetssikkerhet, med flere avanserte sikkerhetsfunksjoner og verktøy.
Ta gjerne kontakt med oss for en samtale om hvilken løsning som vil passe best for din bedrift og deres behov, slik at vi kan hjelpe deg med å ta en informert beslutning.
Del gjerne:

Flere imponerende enkle artikler

Vi gjør de digitale stegene for deg - imponerende enkelt!