Artikler

Microsoft Copilot blir tilgjengelig fra 1 november 2023

Velkommen til Microsoft Copilot! Dette er vår nye digitale assistent, som bruker kunstig intelligens for å hjelpe deg med daglige oppgaver. Microsoft, som alltid har vært i forkant av AI-teknologi, gir nå beskjed om at Copilot og Microsoft 365 Chat vil være tilgjengelig fra 1. november 2023. Copilot vil bli integrert i den nye versjonen av Windows 11.
Microsoft Copilot

Hva er egentlig Microsoft Copilot?

Copilot er som en smart venn integrert i dine favoritt Microsoft 365-applikasjoner som Word, PowerPoint, Excel, Outlook, eller Teams. Du vil for eksempel kunne chatte med ChatGPT-4 rett i Word, eller hvorfor ikke forvandle et Word-dokument til en PowerPoint-presentasjon?
Copilot kan hjelpe deg med å analysere data i Excel, oppsummere lange e-post tråder i Outlook, og tilbyr til og med forslag til mailsvar basert på din skrivestil.

Copilot kobler ChatGPT til Microsoft 365 og kombinerer kraften i store språkmodeller (LLM’er) med dataene dine i Microsoft Graph (inkludert kalender, e-postmeldinger, chatter, dokumenter, møter og mer) og Microsoft 365-appene for å omforme ordene dine til det kraftigste produktivitetsverktøyet på jorden.

Sånn bruker du Microsoft Copilot med de forskjellige M365-applikasjonene

Word

Microsoft Copilot i Word skriver, redigerer, oppsummerer og lager rett ved siden av deg. Med bare en kort melding vil Copilot i Word lage et første utkast for deg, og hente inn informasjon fra hele organisasjonen etter behov. Copilot kan legge til innhold i eksisterende dokumenter, oppsummere tekst og omskrive deler eller hele dokumentet for å gjøre det mer kortfattet. Du kan til og med få foreslåtte toner – fra profesjonell til lidenskapelig og uformell til takknemlig – for å hjelpe deg med å slå riktig tone. Copilot kan også hjelpe deg med å forbedre skrivingen din med forslag som styrker argumentene dine eller jevner ut inkonsekvenser.

PowerPoint

Microsoft Copilot i PowerPoint hjelper deg å gjøre ideene dine om til fantastiske presentasjoner. Som din historiefortellingspartner kan Copilot transformere eksisterende skriftlige dokumenter til kortstokker komplett med foredragsnotater og kilder eller starte en ny presentasjon fra en enkel oppfordring eller disposisjon. Kondenser lange presentasjoner ved å klikke på en knapp, og bruk kommandoer med naturlig språk for å justere oppsett, omformatere tekst og perfekt time animasjoner.

Excel

Copilot i Excel jobber sammen med deg for å hjelpe deg med å analysere og utforske dataene dine. Still Copilot-spørsmål om datasettet ditt på naturlig språk, ikke bare formler. Den vil avsløre korrelasjoner, foreslå hva-hvis-scenarier og foreslå nye formler basert på spørsmålene dine – generere modeller basert på spørsmålene dine som hjelper deg å utforske dataene dine uten å endre dem. Identifiser trender, lag kraftige visualiseringer, eller be om anbefalinger for å fremme ulike resultater.

Outlook

Microsoft Copilot i Outlook jobber med deg i innboksen og meldingene dine, slik at du kan bruke mindre tid på e-posttriage og mer tid på å kommunisere – bedre, raskere og enklere. Oppsummer lange, kronglete e-posttråder med flere personer for å forstå ikke bare hva som har blitt sagt, men de forskjellige synspunktene til hver person og de åpne spørsmålene som ennå ikke er besvart. Svar på en eksisterende e-post med en enkel melding eller gjør raske notater til skarpe, profesjonelle meldinger – hente fra andre e-poster eller innhold som du allerede har tilgang til fra hele Microsoft 365. Bruk brytere for å justere tonen eller lengden på notatet.

Teams

Microsoft Copilot i Teams tar arbeidet ut av samarbeidet. Copilot hjelper deg med å gjennomføre mer effektive møter, få fart på samtalen, organisere viktige diskusjonspunkter og oppsummere nøkkelhandlinger slik at hele gruppen vet hva de skal gjøre videre. I chatten din får Copilot deg svar på spesifikke spørsmål eller fanger deg opp på alt du har gått glipp av, alt uten å forstyrre diskusjonsflyten. Ved å legge til Copilot i møtene og samtalene dine, har du nå også et kraftig verktøy for å hjelpe deg med vanlige oppgaver som å lage møteagendaer basert på chathistorikk, identifisere de rette personene for oppfølging og planlegge neste innsjekking.

Her er eksempler på kommandoer og ledetekster du kan prøve:

  • Oppsummer hva jeg gikk glipp av på møtet. Hvilke poeng har blitt gjort så langt? Hvor er vi uenige om dette temaet?
  • Lag en tabell over fordeler og ulemper for *emne som diskuteres*. Hva annet bør vi vurdere før vi tar en beslutning?
  • Hvilke avgjørelser ble tatt, og hva er noen foreslåtte neste trinn?
picture from microsoft copilot launch

Viktig å vite for optimal bruk av Microsoft Copilot

For at Copilot skal kunne hjelpe deg best mulig, er det viktig at den har tilgang til bedriftsdata, men det er også essensielt å ha kontroll på sensitiv informasjon, og vite hvem som har tilgang til hva.

Det er viktig at all data er tilgjengelig fra Microsoft Graph, og at du har god kjennskap til Microsoft 365-universet, slik at lisensen din er konfigurert på en måte som tilsier at du kan gjøre dette på en GDPR-compliant måte.


Klikk her for å se Microsofts video fra lanseringen av Microsoft Copliot.

Klikk her for å lese mer om våre IT-driftstjenester for Microsoft 365-universet.

Vanlige spørsmål om Microsoft Copilot

Microsoft Copilot er en ny digital assistent i Microsoft 365 som bruker kunstig intelligens for å hjelpe brukere med forskjellige oppgaver i applikasjoner som Word, PowerPoint, Excel, Outlook, og Teams.
I juli annonserte Microsoft at Copilot vil være tilgjengelig for $30 per bruker per måned for Microsoft 365 E3, E5, Business Standard og Business Premium-kunder.
Copilot vil bli tilgjengelig fra 1 november 2023 for Microsoft 365 E3, E5, Business Standard og Business Premium-kunder.
Microsoft Copilot og Microsoft 365 Chat vil være tilgjengelig fra 1. november 2023 og vil bli integrert i den nye versjonen av Windows 11.
Copilot i PowerPoint kan hjelpe deg med å omforme ideene dine til presentasjoner ved å transformere dokumenter til presentasjoner komplett med notater og kilder, og kan også kondensere og omformatere presentasjoner med enkle kommandoer.
Copilot i Excel kan hjelpe deg med å analysere og utforske dataene dine ved å svare på spørsmål i naturlig språk og foreslå nye formler og korrelasjoner basert på spørsmålene dine.
Copilot i Outlook kan hjelpe deg med å håndtere e-poster ved å oppsummere lange tråder, foreslå svar og hente informasjon fra hele Microsoft 365 for å gjøre kommunikasjonen raskere og enklere.
Copilot i Teams kan hjelpe deg med å organisere møter og diskusjoner ved å lage møteagendaer, identifisere oppfølgingspunkter og planlegge innsjekking, alt uten å forstyrre diskusjonsflyten
Copilot er designet for å hjelpe deg med å utføre oppgaver raskt og effektivt ved å tilby personlig assistanse og smarte forslag i dine favorittapplikasjoner, og ved å koble sammen data fra hele Microsoft 365-universet.
Det er viktig at Copilot har tilgang til bedriftsdata, og at du har kontroll på sensitiv informasjon og konfigurasjon av lisenser. All data må være tilgjengelig fra Microsoft Graph for å utnytte alle funksjonaliteter Copilot har å tilby. Siden Copilot-lisensen koster 30 dollar per bruker per måned må du også ta en avgjørelse på om verdien overstiger kostnaden ved lisensen.
meg? Hvis du har spørsmål eller trenger hjelp med å bruke Microsoft Copilot optimalt for din bedrift, ikke nøl med å kontakte oss. Vi er her for å guide deg gjennom prosessen og hjelpe deg med å utnytte alle fordelene Copilot har å tilby!
Del gjerne:

Flere imponerende enkle artikler

Vi gjør de digitale stegene for deg - imponerende enkelt!