Artikler

Microsoft justerer opp prisen på M365-lisenser med 12%

Microsoft hever prisene på sky- og programvaretjenester fra 1. februar 2024.
Et bilde med en grønn isometrisk sky med microsoft 365 logoen i seg. den symboliserer det å være it-driftspartner innenfor microsoft 365

Hva skjer?

Fra 1. februar 2024 vil Microsoft øke prisene på både skytjenester som Microsoft 365, Azure og on premise-lisenser med 12 %.

Hvorfor hever Microsoft lisensprisen med 12%?

Dette skjer fordi valutaen vår i Norge er svak sammenlignet med den amerikanske dollaren (USD). Microsoft vil fortsette å vurdere prisene to ganger i året og dette gjelder også ned, i tilfelle kronen styrker seg mot USD. En annen grunn til justeringen er for å sikre at prisen per lisens er den samme globalt uavhengig valuta.

Hva med lisensavtaler med prisbeskyttelse?

  • Hvis du allerede har forpliktet deg til et 12 måneders lisenskjøp, vil prisen du betaler bli beskyttet.
  • Hvis du kjøper nye lisenser (individuelle SKU’er) før 1. februar, og binder deg til 12 måneder, vil disse også være under prisbeskyttelse.
  • Hvis du kjøper nye lisenser eller fornyer lisensen din etter 1. februar, må du betale den nye prisen som da gjelder.

Hva kan jeg gjøre for å holde lisenskostnadene nede?

Ved å systematisk overvåke og justere lisensbruken, kan du identifisere og realisere betydelige kostnadsbesparelser. Denne prosessen innebærer å nøye vurdere svingningene i organisasjonens behov for programvarelisenser. Ved å justere lisensporteføljen i takt med disse endringene, kan du unngå overflødige utgifter og sikre at du kun betaler for de lisensene du faktisk trenger. Dette er spesielt relevant i dynamiske organisasjoner hvor teamstørrelser og prosjektomfang kan endre seg raskt.
I tillegg er det avgjørende å sikre at riktige lisenser er tildelt til de relevante avdelingene. Feiljusteringer her kan ikke bare føre til unødvendige kostnader, men også til begrensninger i ansattes evne til å utføre arbeidet effektivt. En grundig gjennomgang og tilpasning av lisensfordelingen kan føre til både kostnadsbesparelser og økt produktivitet.

For deg som er Bravo-kunde:

Ønsker du mer informasjon og tips i forhold til din situasjon? Ring din kontaktperson i Bravo så setter vi opp et møte for en hyggelig lisensprat.

Bilde som viser en oversikt over Microsofts prisjusteringer fra 1 feb 2024

Les pressemeldingen fra Microsoft vedrørende prisjusteringen her.

Del gjerne:

Flere imponerende enkle artikler

Vi gjør de digitale stegene for deg - imponerende enkelt!