Digitale skjermer som henger på veggen.

Større muligheter med LED-skjermer

Utviklingen innenfor LED-markedet har skutt fart de siste årene, noe som har bidratt til at kvaliteten har gått opp og prisen har gått ned.

Utvikling innenfor LED-markedet

Utviklingen innenfor LED-markedet har skutt fart de siste årene, noe som har bidratt til at kvaliteten har gått opp og prisen har gått ned.

LED-skjermer har lengre levetid enn tradisjonelle skjermer, kan stå utendørs, samt at man kan bygge dem inn i alle mulige former og størrelser. Dette er grunnen til at stadig flere velger LED-skjermer når de skal ha store skjermer til visning innendørs og utendørs.

Muligheten er mange med LED, dette fordi man bygger opp skjermen nesten som med byggeklosser. Hver LED-skjerm består av mange mindre «klosser» med små pixler som er tilpasset slik at lysstyrken er riktig for hver enkelt case. Skjermen settes sammen i den størrelsen og formen som er ønskelig. Det er slik man får utrolige skjermer som fanger blikket til alle du ønsker at skal se.

Ta kontakt med oss for å se hva LED kan gjøre for deg!

Skjermer som fanger blikk

Et godt eksempel er Hurtigruten som ønsket noe litt utenfor boksen. I skipet MS Roald Amundsen er det installert en 17.5m høy og 6.5m bredt LED-vegg, som er et imponerende syn.

Hurtigruten forsto at LED kunne anvendes i mye større grad enn tradisjonelle skjermer, og valgte å bruke LED-løsninger i flere forskjellige settinger. Der i blant 4 stk LED-skjermer formet som en kube i plenumsalen, som endrer form ettersom hva som skal vises og hvordan salen brukes. Ekspedisjonsområde med LED-skjerm som viser innhold fra pågående ekspedisjon live samt tidligere ekspedisjoner.

Se hele prosjektet til Hurtigruten her!

Kino + LED-skjerm

Bryne Kino og Sparebank 1 er eksempler på kreative prosjekt hvor LED-skjermer kan være løsningen når en ønsker å bygge skjermer tilpasset rommet, hjørnet eller andre former. Hos Bryne Kino og Sparebank 1 er LED-skjermen bygd rundt et hjørne og er å finne over to vegger.

LED-skjermer er også et godt alternativ når lysforhold tilsier at projektor og lerret ikke vil kunne vise et godt nok bilde samt størrelse og installasjon blir utfordrende. Høgskolen i Kristiania ønsket seg en bevegelig visningsflate som skulle stå i et utendørs atrium med tak. LED-skjermen kan heises opp og ned ettersom den benyttes! Det hadde ikke vært mulig med projektor og lerret grunnet lysforhold og visningsflaten hadde ikke vært stor nok med vanlig proffmonitor.

Med LED-skjermer er det uendelig med muligheter og bare fantasien setter grenser. Les mer her!

Del gjerne:

Vil du vite mer om våre møterom-, eller andre lignende AV-løsninger?